ZX7-WOODS_3

Fartfyllt!

Srixon lanserar ny driver-serie

Nya Srixon ZX-serien ska ge mer hastighet tillbaka i bollen och längre slag.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-04 Uppdaterad 2020-08-04

Precis som alla andra utrustningstillverkare handlar det för Srixon just nu om att öka hastigheten när det kommer till sina drivers.
Därför har företaget nu presenterat sina senaste modeller: ZX5 och ZX7.

Srixon skriver i ett pressmeddelande att den helt nya ”Rebound Frame Technology”-strukturen på drivern gör att olika delar av själva klubbhuvudet jobbar tillsammans – för att generera mer energi in i bollen vid själva träffögonblicket. Det här resulterar i högre bollhastigheter vilket i sin tur leder till längre slag.
– Från träffytans centrum hela vägen till änden av klubban har vi kalibrerat styvheten för att ge mer energi in i bollen än vi någonsin gjort tidigare. Hela klubbhuvudet arbetar i harmoni för att ge en aldrig tidigare skådad ”retureffekt” in i bollen, vilket ger maximal bollhastighet och mer längd, säger Jeff Brunski, Srixons vice president över sin utvecklingsavdelning.

En stark lättviktskrona i kolfiber har utvecklats och den är 15 procent större än på tidigare drivers från Srixon, vilket gör att vikt kunnat omfördelas lägre i klubbhuvudet. Det gör att den här drivern också, enligt Srixon, är mer förlåtande.

Nyheterna i korthet:

• ”Rebound Frame” – ny konstruktion ger mer energi tillbaka till golfbollen. Den nya teknologin ska generera längre golfslag, speciellt vid träffar i mitten av träffytan.

• Lättviktskrona i kolfiber – 15 % större krona har gjort att vikt kunnat omfördelas vilket ger ett högre vridmoment och mer förlåtande egenskaper.

• Valmöjligheter – I Srixons ZX7-modell finns två viktportar för att man ska kunna fördela klubbans ”Center of Gravity”. Dessutom finns en hosel som kan förändra loft, lie och träffytans vinkel.

Utöver Srixons nya drivers lanserar de också fairwaywoods och hybrider i samma serie med samma typ av teknologi.

Pris: 5 300 kronor
I butik: 19 september


Text: Jesper Johansson • 2020-08-04
UtrustningDriversSrixonUtrustning
Rulla till toppen