Jack Nicklaus tycker att det är dags för USGA och R&A att börja agera och sluta fundera // Foto: Getty Images

Utrustning

Nicklaus: “USGA och R&A måste vakna”

Legendaren: "Jag har förespråkat det här i 43 år"

Text: Martin Strömberg • 2020-07-21

Debatten om banor som inte räcker till och spelarna längd från tee fick ny fart under helgens Memorial.

Bryson DeChambeau slog en drive på nästan 390 meter första dagen på hål nummer ett på Muirfield Village, hans tionde för dagen, över alla bunkrar på högersidan där ingen någonsin funderat över att slå bollen tidigare.

Tävlingens värd, 18-faldige majorsegraren, Jack Nicklaus, har sedan länge propagerat för att proffsen ska spela på en särskild boll som begränsar längden.

Inte främst på grund av längden utan mer på grund av att många klassiska banor är svåra att förlänga och att de strategiska elementen sätts ur spel.

– Jag har förespråkat det här i 43 år och förr eller senare måste USGA och R&A vakna och inte gömma huvudet i sanden. De ser vad som händer på tv och var bollarna landar. Det handlar inte om att de slår långt, det handlar om att vi inte kan bygga banorna längre. USGA och R&A måste sluta forska och göra någonting, sa Nicklaus och syftade på organisationernas rapport Distance Insights Project, som släpptes i februari och som tagit år att ta fram.

Nicklaus får bland annat stöd av Colin Montgomerie som i en radiosändning i BBC Radio tyckte att proffsen borde spela en egen boll som går 80-85 procent av längden som dagens bollar går.

Ernie Els gav sig också in i debatten veckan som gick och sydafrikanen tycker att man borde satsa på att göra banorna tuffare med smala fairways och knähöga ruffar för att främja precision.

Fortsättning lär följa och R&A:s Martin Slumbers sa nyligen att man kommer att göra något år distansfrågan när tiden är inne.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-21
UtrustningBanorBryson DeChambeauColin MontgomerieJack NicklausMartin SlumbersUtrustning
Scroll to Top