Blackswings svarta golfbollar finns i två- och tredelsvarianter. Foto: Blackswing

Mode

Nya svenska varumärket släpper bara svarta produkter

Ingen färg är väl mer tidlös än svart? Svenska varumärket Blackswing har tagit fasta på det genom att endast lansera svarta golfprodukter.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-29

Tänk ett mikrobryggeri. Men istället för öl säljer Blackswing svarta golfprodukter. Så kan man beskriva det nya varumärket skapat i Jönköping.

Bland produkterna hittar man en svart golfbag, pikétröja och – något oväntat – svarta golfbollar.
– Att designa och ta fram egna produkter är en passion, precis som golfen. Så varför inte kombinera dessa två intressen och sätta hoppet till att fler kommer gilla mina produkter. Jag ser blackswing som ett ”mikrobryggeri” för golfprodukter, säger Fredric Ståhl, som ligger bakom varumärket i ett pressmeddelande.

Anledningen till att Ståhl endast skapar produkter i svart är precis vad man kan tänka sig: han tycker inte om när det är för starka färger på kläderna och golfbanan är inte en plats med speciellt subtila kläder.

Företageet tar in små mängder av varje vara för att på så sätt inte vara en produkt för den stora massan, utan istället vara produkter för golfare som vill sticka ut – genom att inte sticka ut.
– Sakta men säkert kommer vi bygga på med fler produkter med samma tydliga röda (eller om man så vill, svarta) tråd, skriver Blackswing i ett pressmeddelande.

Här är några av deras produkter:


Text: Jesper Johansson • 2020-06-29
UtrustningBagarBollarUtrustning
Scroll to Top