kollektion – puma

Mode

Puma hyllar Arnold Palmer med ny kollektion

Du kanske inte har samma talang som Arnold Palmer. Men nu kan du klä dig i en stil som hyllar legenden.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-18

En av de mest klassiska golfarna genom tiderna, Arnold Palmer, var känd för mycket. Sitt fantastiska golfspel, sitt varma hjärta och inte minst – hans fläckria klädstil.

Den elegante amerikanen ses som en av de bästa golfarna genom tiderna och nu hyllas han av Puma Golf som gjort en kollektion för att hylla ”The King”.
Företaget har hittat inspiration i Palmers kläder men skapat dem i en ny variant, med bättre – mer moderna – material.

”När vi fick uppdraget av Arnold Palmers familj att ta fram en golfkollektion, då ville vi att kollektionen skulle präglas av hans stil men också fyllas av små detaljer som får dig att le. Det här exklusiva partnerskapet hyllar Arnold Palmers livsstil och framgång genom nostalgiska färger, detaljer från hans liv, hans älskade flygplan och den klassiska paraplylogon”, skriver Puma i ett pressmeddelande.

Kollektionen består av pikétröjor, tröjor, cardigans, shorts och kepsar. Senare i år ska Puma också lansera byxor och jackor skapade på uppdrag av Arnold Palmers familj.

Kollektionen lanseras i Sverige 1 juli.

Här är några utvalda guldkorn:

Cessna Shorts – 999 kronor. Arnold Palmer var en stor flygplansentusiast och favoriten var hans egna Cessna, som pryder de här shortsen. Andra guldkorn på shortsen är att fickornas foder avbildar samtliga tre plan Palmer ägde (och körde själv). Dessutom har hans flygplansnummer N1AP längs insidan av midjan.
Kings Cardigan – 1 700 kronor. Den klassiska Arnold Palmer-looken innebär förstås cardigan. Puma har skapat en i alpacaull med knappar av snäckskal. Finns i två färger; “Pale Pink” (ovan), samt “Legion Blue”.
Signature Tipped Polo – 700 kronor. Kommer i tre färger och pryds med Arnold Palmers klassiska paraplylogo.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-18
UtrustningGolfkläderPuma Golf
Scroll to Top