Omslag-kollage

Svensk Golf testar

Redaktionen tycker till om fem nyheter

Svensk Golfs redaktion har testat några av säsongens spännande nyheter, från skor och handskar till laserkikare.

Text: Svensk Golf • 2020-04-02

LÄTTVIKTSLASER
Nikon Coolshot 20 GII, 2 000 kronor

Det går knappt att hitta en mer behändig liten apparat att förvara i fickan. Ja, du läste rätt. En laserkikare som är perfekt att förvara i fickan. Min plan var att förvara Nikon Coolshot 20 GII i det vanliga bollfacket på min lilla pencilbag. När jag efter ett par hål stoppar ner den i fickan på ett par inte alltför stora byxor inser jag att där kan den lika gärna ligga. När jag tar upp den nätta, lätta men ändå robusta kikaren och skjuter mot målet tycker jag att den är tillräckligt bra i avståndsleveransen. Cool­shot 20 GII ger flera olika avstånd men flaggan är såklart mest intressant och sitter det prismor i flaggstången går det snabbare. Rent tekniskt finns det bättre (och dyrare) laserkikare. Nikon Coolshot 20 GII:s styrkor är vikten och storleken.

– Olof Åsgård, redaktör

TUFFA TOURWEDGAR
Wilson Staff Model – HT, 1 400 kronor

Precisionsfräst i mjukt kolstål. Hög tå-design och skåror som täcker hela träff­ytan. Vid första anblick är jag såld, det här är för mina ögon en perfekt form och utseende på en wedge. Samtidigt vet jag att det kommer krävas perfekt teknik för att njuta till fullo. Lyckas jag? Nej, den iskalla vårformen genererar tjoffar, toppar och trassel. Men… när allt stämmer i tekniken och jag nästan känner hur bollen interagerar och rullar uppför skårorna uppstår magi. Bollen lämnar träff­ytan i harmoni och spinner till på andra studsen och lägger sig vid flaggan. En tuff högspinnande wedge som presterar underverk men som i allra högsta grad kräver sin ägare.

– Olof Åsgård, redaktör

SÄKERT SIKTE
Odyssey Triple Track, 2 800–3 000 kronor

Jag kan absolut inte påstå att jag är en siktmästare så Odysseys nya Triple Track bör vara något som lyfter min puttning oavsett vad jag tycker om det ytterst framträdande utseendet. När jag står över boll och putter känner jag ett visst obehag över alla färger och linjer, funktion före utseende är vad som gäller här. Sänker jag fler puttar? Nja. Jag har blivit mer noga med siktet överlag med Triple Track och det går inte att skylla på det när puttarna inte går i, speciellt inte när jag spelar med Callawaybollar som har samma siktlinjer. Men jag har också blivit mer medveten om hur jag siktar – vad jag trott varit rakt, har visat sig inte vara det… Sen är det ju inte bara bra sikte som krävs för bra puttning. Men det är skönt att ha en sak mindre att bekymra sig över.

– Jesper Johansson, webbredaktör

HABIL HANDSKE
Footjoy Contour FLX, 220 kronor

För mig ska en välsittande skinnhandske finnas där, men helst knappt märkas. Denna ruta kan absolut bockas av när den senaste versionen av Contour FLX suttit på handen medan tusentalet bollar slagits under Svensk Golfs testvecka. Ett stresstest som också påvisar att Countor FLX-konstruktion med meshpartier medför att den andas väldigt bra jämfört med de flesta andra modeller i samma kategori. Att det slitstarka cabrettalädret både behåller sin mjukhet och passform efter de åtskilliga timmarna på rangen lämnar mig med en definitiv mersmak.

– Eric Franzén, redaktionschef

KOMFORTABEL SKONYHET
Ecco Biom Cool Pro, 2 300 kronor

Vad är nytt med den här skon? Jo, att Ecco kombinerat tre av sina teknologier för komfort och grepp i en och samma sko. Det handlar om designen på lästen och yttersulan, samt de vinklade öppningarna i mellansulan som skapar ett luftintag för ventilering. Om jag ska välja något som sticker ut med skon är det faktiskt just ventilationsförmågan. Även vid test i över 30 graders lufttemperatur så förblir foten påtagligt sval och strumporna skapligt torra efter 18 hål. Mer så än de flesta andra golfskor jag testat faktiskt. Ur komfortsynpunkt är det här en vinnare. Passformen är relativt välkomnande för en bred fot. Något negativt? Det samlas en hel del gräs och sand i ventilationshålen vilket gör skorna lite pilligare att hålla rena.

– Oskar Åsgård, chefredaktör


Text: Svensk Golf • 2020-04-02
UtrustningUtrustning
Scroll to Top