Nej, det är ingen skivstång. Det är en helt ny typ av grepp till puttern.

Nyskapande

Nya puttergreppet: obekvämt med flit

Om du inte träffar bollen mitt på bladet kommer det kännas, om du använder dig av nya puttergreppet.

Jesper Johansson • 2020-01-23

Om Feedback Puttergrips får bestämma ska du omedelbart glömma allt som har med bekvämlighet att göra gällande puttning. Deras nya puttergrepp har fått ett och annat ögonbryn att höjas under den pågående utrustnigsmässan i Orlando. Det är nämligen helt skapat av aluminium, för att ge en riktigt obekväm upplevelse på greenerna – så länge du inte träffar bollen som du ska.

I tider där grepp blir större och mjukare har det här företaget valt att gå åt helt andra hållet. Deras grepp ska inte dämpa några vibrationer vid bollträffen. Istället ska du få direkt feedback av bollträffen, alltså ska du få mer vibration i händerna vid en dålig träff än när du träffar bollen som du ska.
”Vanliga grepp gjorda av olika typer av gummisammansättningar minskar känslan drastiskt vid puttrörelsen. Den här nya teknologin är värdefull då puttning är vad du känner i händerna och ser med blicken”, skriver Feedback Puttergrips på sin hemsida.

Greppet väger 150 gram, vilket gör att det fungerar som en counter balance-vikt. Företaget säger att stabiliteten ökar då vikten är fördelad över hela greppets längd.

Är du intresserad? Då är det bara att tömma plånboken. Greppet kostar nämligen 80 dollar, 760 kronor, vilket får anses vara en ganska stor summa när det kommer till ett grepp.


LÄS MER: Allt om nya Scotty Cameron Special Select-serien

Läs också: Två nya putterserier från Odyssey

Scroll to Top