mod_Smart-Sole-4

Utrustning

Allt om Clevelands Smart Sole 4

Cleveland har uppdaterat och utökat sin superförlåtande wedgefamilj.

Eric Franzén • 2020-01-22

Vad är nytt i Cleveland Smart Sole 4?

Wedgar med förlåtande och hjälpande egenskaper har med åren utvecklats till en egen nisch på utrustningsmarknaden. Det handlar rätt och slätt om klubbor som utformats för att förenkla slagen runt greenen och från bunkern. Clevelands Smart Sole-linje är stabilt förankrat i detta fack och nu inne på sin fjärde generation. Den största nyheten är att den utökas med en Gap-wedge, som kompletterar klubborna märkta med C (främst för chippning) och S (främst för sand). 

Klubbhuvudets sula är givetvis åt det bredare hållet och har nu uppdaterats med en tredelad design för att lättare glida mot gräs, sand och annat underlag. Ingenjörsteamet har också frigjort vikt från hoseln som flyttats nedåt i klubban, vilket innebär att tyngdpunkten placeras mer mot bladets mitt. Modellens skåror har också setts över och förbättrats för att kunna ge spelaren mer spinn från olika typer av lägen.

Våra första intryck av Smart Sole 4:

Cleveland Smart Sole 4 är inte de smäckraste wedgarna i hyllorna men kan hjälpa många att hitta mer glädje i spelet runt greenerna. Smart Sole är dock mer en enskild superförlåtande wedge, utan ett system där de tydligt uppmärkta klubborna dedikeras åt sin respektive del av närspelet. Men eftersom klubborna säljs separat öppnas också dörren för den som har det svårt med någon specifik del av det korta spelet.

Cleveland Smart Sole 4

I butik: 15 februari.
Loft: 42 grader (chip), 50 grader (gap) och 58 grader (sand)
Pris: 1400 kr (stål) 1500 kr (grafit)

Scroll to Top