Ping släpper nya lättspelade järn, G710.

Utrustning

Allt om Pings nya lättspelade järn

Ping lanserar G710 – ett lättspelat järn i förtroendeingivande form som fyllts med egenskaper för att få till extremt långa slag.

Text: Olof Åsgård • 2020-01-20 Uppdaterad 2020-01-20

Vad är nytt i Ping G710?

Nya Ping G710 ersätter 2018 års modell – G700 – och placerar sig allra längst ut på den lättspelade och fartbringande kanten av Pings järnsortiment. Med G710 vänder sig Ping först och främst till spelare med lägre svinghastighet och varierande bollträff. Men också medelgolfare som vill förenkla sitt golfspel och få mer längd i sina järnslag.

Likt föregångaren har G710 ett stort och förtroendeingivande klubbhuvud som påminner om en klassisk cavitybackklubba men klubbhuvudet är ihåligt för att låta träffytan flexa mer och leverera högre bollhastigheter. Träffytan av maråldrat C300-stål har kunnat göras väldigt tunn. Ihop med den långa bladlängden flexar träffytan över stor yta vilket gör G710 väldigt hjälpande vid träffar utanför optimala träffzonen. Ping själva uttrycker det som att träffytan flexar likt en metalwood.

För att dämpa vibrationer och ge behagliga ljudnivåer i träffen vilar ett nytt epoxi-inlägg bakom träffytan. Nya G710 ska vara mer förlåtande än föregångaren menar Ping, då tyngdpunkten och prestandan har setts över genom att volframvikterna i klubbhuvudenas tå samt skaftvikterna finjusterats. Ping ska på så vis ha ökat MOI-värdet med fem procent jämfört med G700.

Nytt för i år är att Ping numera erbjuder Arccos Smart Grip där sensorer i greppen kopplas till din mobil och mäter och analyserar ditt spel noggrant med gps. En teknologi vi tidigare sett hos Cobras klubbor.

Ping satsar på en ny svart färg i G710-järnen.

Våra första intryck av Ping G710:

Vi ska snart sätta G710 i händerna på vår testpanel, men har hittills bara hunnit studera dem i kontorsmiljö. Av utseendet att döma har G710 en mer klassisk ”G-form” med markerad offset och runda linjer än vad G700-järnen hade. De liknade mer Pings ”i-klubbor” med inte lika iögonfallande offset och snäppet skarpare linjer i formen.

Den svarta finishen ser riktigt bra ut och ger intrycket av att G710-järnen är mindre och mer kompakta än vad de faktiskt är (de är absolut väldigt stora). När vi inom kort ska testa dessa klubbor mer ingående är vi mest nyfikna på om Ping sänkt ljudet i träffen till en behagligare nivå. Där bankade nämligen föregångaren G700 på de mest högljudda av cymbaler.

Rejält med offset i nya Ping-järnen.

Ping G710

I butik: 20 februari.
Tillgängliga modeller:
J4–PW, UW, SW.
Loft (J6/PW): 26/44 grader.  
Rekommenderat pris: 2 000 kronor/klubba med stålskaft. 2 150 kronor/klubba med grafitskaft.


LÄS MER: Allt om TaylorMades nya järn

LÄS MER: Titleist släpper två nya järnmodeller

LÄS MER: Allt om Callaways nya järn


Text: Olof Åsgård • 2020-01-20
UtrustningJärnPingUtrustning
Scroll to Top