Nya Tour X har ett släktskap med tidigare FJ-modellerna DNA, Tour-S och Fury.

Utrustning

FootJoys mest högteknologiska sko hittills?

Nya FootJoy Tour X är en kombination av tre tidigare modeller för att skapa den mest teknologiskt fulländade skon hittills i företagets historia.

Oskar Åsgård • 2020-01-15

Om klassiskt designade golfskor som bär släktskap med ikoniska modeller som FootJoy Classics Tour och Dry Premiere är det enda du trivs med på banan kan det vara läge att sluta läsa nu.

Likaså om spiklösa skor som du kan bära både på och utanför banan är din grej.

Men om du letar efter maximal prestanda i form av stabilitet, grepp och komfort kan nya Tour X-skon vara ett hett alternativ.

LÄS MER: FootJoy lanserar superlyxsko för 7 500 kronor

FootJoy säger att tourspelare som Rafa Cabrera Bello och Kevin Kisner har kommit med inspel i designen och dessa två har också varit snabba att sula om till nya Tour X-skon under årets första tävlingar.

I Tour X har FootJoy kombinerat de bästa egenskaperna från föregångarna DNA, Tour-S och Fury. Närmare bestämt den stabila yttersulan från Tour-S-skon, den mjuka ovandelen av Chromo Skin Soft-läder från DNA-skon och den övergripande komforten, särskilt under fotsulan, hos fjolårets nyhet Fury.

– Vi kombinerade alla tre egenskaper och turboladdade Tour X med våra senaste teknologier för att skapa den ultimata hybridprestandaskon, säger Camilla Lindén, nordisk marknadsmanager på FootJoy.

Färg, pris & lanseringsdatum

Nya Tour X-skon kommer i tre färgställningar: vit/blå/lime, svart/lime och vit/silver/röd (den senare finns med BOA-snörning).

Rekommenderad prislapp i butik är 2 500 kronor och 200 kronor extra för BOA-modellen.

Som vanligt kommer FootJoys skor i flera olika lästvidder för varje storlek för att du ska kunna hitta en bra passform för just din fot.

Från och med den här veckan kan du spana in Tour X hos din lokala golfbutik. Beroende på var i landet du bor kan det dock dröja fram till början av april innan skon finns i just din butik.

Scroll to Top