Xander Schauffele spelade med Callaways nya driver under Presidents cup. Foto: Getty images

Utrustning

Callaways nya driver – det här vet vi om Mavrik

I januari 2020 kommer Callaway lansera sin nya driverserie. Men redan nu finns det information där ute. Det här är vad vi vet om nya Mavrik.

Jesper Johansson • 2019-12-17

Nytt år, ny driver. 2020 är inget undantag och Callaway kommer i slutet av januari lansera sin nya klubba skapad för utslagsplatsen. Någon officiell information finns inte men trots det finns det viss information om nya drivern.

Det här är vad vi vet:

Namn: Mavrik

Utformning: Något oklart och svårt att säga baserat på de bilder som spridits på nätet. GolfWRX spekulerar att Mavrik-drivern kommer vara något lägre i höjd och ha mer längd i relationen häl-tå för att förbättra de förlåtande egenskaperna.

Teknologi: På ytan är det svårt att omedelbart se en förändring i den nya driver-serien, även fast det garanterat finns förbättringar. Jailbreak-teknologi som hade premiär på företagets Epic-driver för ett antal år sedan finns kvar. Vi antar att förra årets stora nyhet – Flash Face – även finns i årets version. En stor förändring mellan Epic Flash och Mavrik är att det i kommande driver-serie inte ser ut att finnas justerbara vikter utöver två punkter. Alltså ingen ”skena”.

Godkänd för spel: Callaway har lämnat in ritningar och prototyper av sin nya driver-serie till USGA som godkänt klubban för spel på högsta nivå. Xander Schauffele blev den första att stoppa den i bagen då han svingade den helt nya Mavrik-drivern på Royal Melbourne under Presidents Cup.

Callaway säger: Än så länge finns det knapphändig offentlig information. I en kort reklamfilm säger Callaway att Mavrik är en driver med teknologi som genererar ”Distance that defies convention” – Distans som trotsar konventionen.
Vad det innebär är oklart. Men frågar man Xander Schauffele, en av Callaways kontrakterade superstjärnor (alltså, fram med saltkaret), kommer 2020 bli ett bra år för utrustningstillverkaren.
– Från första minuten jag testade den kände jag att 2020 inte kunde starta snart nog.

https://www.instagram.com/p/B5oUJJ5lbeV/
View this post on Instagram

Distance that Defies Convention ? Coming January 2020

A post shared by Callaway Golf (@callawaygolf) on


Scroll to Top