5de36806c9769

Utrustning

Cobra spänner musklerna med nya King Forged Tec

Nya Cobra King Forged Tec är skapade för att ge längd men samtidigt vara så behaglig att den bättre spelaren ska bli intresserad. Järnen kommer till butik i början av november.

Jesper Johansson • 2019-10-08

Cobra lanserar ett nytt järnset, King Forged TEC, som riktar sig mot den något bättre golfaren. Cobra har, sedan 2015 då första versionen av järnen lanserades, arbetat med en snygg förpackning som ska tilltala den bättre golfaren med en tunn topplinje, klassisk form och lite offset. Så är det även den här gången men till skillnad från tidigare upplagor är det insidan som räknas.

När TaylorMade lanserade sina P790-järn blev det en omedelbar succé. Ping efterliknade dem med sina i500-järn och nu är det Cobras tur att använda sig av en liknande teknologi. Klubbhuvudena är nämligen fyllda med ett expanderande skum som ska ge ett skönare ljud och en behagligare bollträff för att därmed attrahera den kräsnaste golfaren samtidigt som förlåtande egenskaper i viss mån fortfarande är modellens huvudfokus.
För förutom skummet har ingenjörerna använt sig av en volfram-stav de placerat längst ner och långt bak i klubbhuvudet. Det sänker klubbans tyngdpunkt och ger högre bollbana och därmed mer längd i slagen. Med en skruv gjord i volfram placerad i tån har man lyckats centrera tyngdpunkten till mitten av klubbhuvudet för att göra det ännu lättare att slå långa golfslag.

Cobra King Forged Tec kommer också att finnas i en one length-version, vilket innebär att alla järn är lika långa som en järnsjua.
Båda seten har Cobra Connect som standard vilket gör att man via en app i telefonen kan få statistik på klubborna och hur de används.

Våra första intryck:

Det här känner vi igen från andra tillverkare. Precis som med dem är det här en klubba som kommer hjälpa de med en konsekvent bollträff men saknar lite i svinghastighet. Känslan i träffen är faktiskt överraskande bra. Formbarheten likaså, för att vara en så pass distansfrämjande modell. Möjligheten att skruva och styra bollen är hög. Men de sämre träffarna ger inte lika bra resultat som träffarna i mitten av bladet. Därför kan det här vara ett järn som passar den bättre golfaren, det ger lite mer förlåtande egenskaper i jämförelse med andra modeller riktade till handicapkategorin – samtidigt som det krävs en viss stabilitet i svingen.

Pris: 5–PW stålskaft 10 000 kronor
I butik: 1 november

Cobra spänner musklerna med nya King Forged Tec
Cobra spänner musklerna med nya King Forged Tec
Cobra spänner musklerna med nya King Forged Tec

Scroll to Top