5de3724a7a13b

Utrustning

Klassiska Eye 2 tillbaks i ny form

Ping Glide 3.0 kommer i fyra olika slipningar

Martin Strömberg • 2019-07-16

I utvecklingen av nya Glide 3.0-wedgarna tog PINGs ingenjörer ett helhetsgrepp och designade om alla klubbans komponenter för att ge mer backspinn, mer förlåtande egenskaper och en lägre totalvikt samt flera olika sulslipningar som möjliggör utprovning till golfspelare på alla nivåer.

Glide 3.0-wedgar har redan använts på touren och är från och med idag tillgängliga för utprovning och förbeställning i auktoriserade PING-golfshopar i hela världen.

“Med Glide 3.0-serien breddar vi målgruppen för våra wedgar och erbjuder fler olika alternativ inom serien och på resten av marknaden”, sade John K. Solheim, PINGs VD. “Vi tog oss an utformningen med målet att skapa estetiskt tilltalande wedgar med mer backspinn samt mer förlåtande egenskaper och den förbättrade känslan genom våra övriga beprövade tekniska innovationer. Alla detaljer i Glide 3.0 är utformade för att ge bättre prestanda i närspelet: från det längre greppet som du kan greppa ned på till krom-finishen Hydropearl 2.0 som gör att wedgen enklare glider genom gräset.”

“För utökade utprovningsmöjligheter erbjuder vi fyra olika sulslipningar, varav en är inspirerad av Eye2-sandwedgen, så att utbildade PING-utprovare ska kunna matcha Glide 3.0 till spelarnas sving och spelförhållanden”, sade Solheim. “Vi ser med spänning fram emot att spelarna ska börja använda dem. Glide 3.0 noterade en seger redan första veckan på PGA-touren när Nate Lashley använde en i sin fantastiska och inspirerande seger i Rocket Mortgage Classic.”

 

 

Klassiska Eye 2 tillbaks i ny form
Nya Glide3.0 erbjuder fyra olika slipningar. Foto: PIng

För Glide 3.0-wedgarna har PINGs ingenjörer fokuserat på känsla och förlåtande egenskaper genom att utnyttja en multimaterialkonstruktion där ett huvud i 431 rostfritt stål kombineras med en större och mjukare CTP-insert (Custom Tuning Port) i elastomer. Liksom i de populära i210-järnklubborna gör den ökade CTP-volymen att en större insert kan täcka mer av baksidan, vilket aktiverar elastomeren i träffen och ger en mjuk, men ändå solid känsla. Den nya, patenterade hålrumsdesignen och större CTP utökar perimeterviktningen, vilket ökar motståndet mot vridning och höjer tyngpunkten för att ge lägre utgångsvinkel, mer backspinn och större kontroll.

“Glide 3.0 är en utmärkt kombination av spelförbättrande teknik i en estetisk form som tilltalar bättre spelare”, sade Solheim. “Intill bollen ser den ut som en wedge i tourklassen. Efter feedback från våra tourspelare har vi lagt till lite offset för en bättre visuell upplevelse. Samtidigt har vi ökat perimeterviktningen och förbättrat känslan med en mjukare insert, vilket ger spelarna de förlåtande egenskaper de behöver för att slå sina inspel med självförtroende. Kombinationen av de attributen gör att Glide 3.0-wedgarna verkligen skiljer sig från mängden med en mycket bredare målgrupp.”

 

Klassiska Eye 2 tillbaks i ny form
De högloftade wedgarna har en halv extra skåra längst ner på träffytan. Foto: Ping

Patenterade, rotorslipade grooves som utvecklats av PINGs utvecklings- och tillverkningsteam ger grooves med en skarpare kantradie, vilket ger bättre kontakt med bollen i träffen samt ökad friktion för mer backspinn och större kontroll över bollbanan. Träffytans grooves på lågloftade wedgar (46°, 50° och 52°) är frästa med en sidovinkel på 20° samt en kantradie på 0,127 millimeter för optimala prestanda på fulla slag. Mer högloftade wedgar (54°, 56°, 58° och 60°) har en extra halv groove längst ned på träffytan för mer backspinn och är frästa med en kantradie på 0,102 millimeter och 28° sidovinkel för mer backspinn, särskilt kring greenerna.

I syfte att ge bättre utprovningsmöjligheter har PINGs tekniker utökat alternativen med fyra olika sulslipningar för Glide 3.0-serien. De är alla utformade för att passa olika attackvinklar och typiska underlag samtidigt som de ger prestanda och mångsidighet på både fulla slag och halvslag kring greenerna.

“Vi ser i allmänhet att det finns stora möjligheter när det gäller utprovningar av wedgar i allmänhet”, sade Solheim. “Det börjar med att vi fokuserar vår produktutveckling på att uppfylla behoven för golfspelare på alla nivåer. Med de nya sulslipningarna och många olika loftalternativ kan en utprovare verkligen hitta exakt rätt wedgar för att förbättra spelarens prestation baserat på hur de dynamiskt rör klubbhuvudet och den typ av underlag de oftast spelar på. I processen kan de också bestämma den bästa kombinationen av wedgar för att ge korrekta längdintervall mellan varje klubba.”

 

Klassiska Eye 2 tillbaks i ny form
Ping Eye 2 med sin klassiska form är tillbaka. Foto: Ping

Sulslipningar:

SS (Standard Sole) (46°/12°, 50°/12°, 52°/12°, 54°/12°, 56°/12°, 58°/10°, 60/10°)

Nedslipad häl och medelhög bounce. Avsedd för spelare med moderat attackvinkel. Exceptionella prestanda på olika gräsunderlag och i bunkrar. Passar de flesta spelare.

WS (Wide Sole) (54°/14°, 56°/14°, 58°/14°, 60/14°)

Mest förlåtande i kontakten med marken. Rund och välvd sula med mycket bounce. Rekommenderas för spelare med brant attackvinkel och som ofta spelar på mjukt underlag.

Eye2 (54°/10°, 56°/10°, 58°/8°, 60°/8°)

Med den höga tå-design som Karsten Solheim introducerade för nästan 40 år sedan matchas den ursprungliga Eye2-sandwedgens sula och träffyta samt smala hosel-övergång för optimal prestanda i bunkrarna och vid slag med finess kring greenerna.

TS (Thin Sole) (58°/6°, 60°/6°)

Ger stor kontroll och mångsidighet i tajta lägen. Extremt nedslipad häl med PING WRX-inspirerad bounce. Idealisk för hårda underlag och flack attackvinkel.

 

Specs: 

Multimaterialkonstruktion: Huvud i 431 rostfritt stål, elastomer-insert, Hydropearl 2.0-finish.

Tillgängliga med 10 färgkoder (lie-vinkel). Standard är svart färgkod.

Svingvikt: D2–D4, beroende på loft.

Standardgrepp: PING 360 Dyla-wedge Lite i tre storlekar (Aqua -1/64″, Vit Std., Guld +1/32″).

Standardstålskaft: PING Z-Z115 Wedge, tillverkat av Nippon.

Standardgrafitskaft: Alta CB Red (SR, R, S).

Övriga skaftalternativ (utan extra kostnad): True Temper Dynamic Gold 105 (R300, S300), True Temper Dynamic Gold (S300, X100), True Temper Dynamic Gold 120 (S300, X100), Project X LZ (5.0, 5.5, 6.0, 6.5), True Temper XP95 (R300, S300), Nippon Pro Modus Tour 105 (S, X), KBS Tour (R, S, X)

Rekommenderat pris: 1,535 SEK per klubba med stålskaft, 1,635 SEK per klubba med grafitskaft

Scroll to Top