5de3ed9a4556e

Utrustning

Nya Titleist ProV1 och ProV1x ska flyga längre

Snabbare och längre men med samma känsla i närspelet. Det var Titleists mål när de skapade nya versionen av Titleist ProV1 och ProV1x.

Jesper Johansson • 2019-01-23

I Titleists nya bollar används en kärna företaget kallar 2.0 ZG Process Core. Den gör att mittenpartiet i bollen är mjukare för att ge mindre spinn på långa slag och högre bollhastigheter.
Men för att inte förlora något av känslan runt greenerna har man utvecklat det yttre skalet.

Ett 17 procent tunnare uretan-skal på de nya bollarna ger mer bollhastighet. Det här har Titleist lyckats skapa utan att bollkontrollen på och runt greenerna försummas.

Under det tunna yttre lagret har ett annat lager skapats som är något hårdare än kärnan. Detta för att spinnen ska minska på de långa slagen.

Den nya kärnan, som Titleist kallar 2.0 ZG Process Core, är också den skapad för mer längd. Detta genom att vara mjukare längst in mot mitten.

Bollen finns förstås i en ProV1- och en ProV1x-variant men nytt för i år är att bollen även finns i en gul färg. 

Skillnaden mellan den vanliga versionen och ProV1x-versionen kan man se i bollflykten, känslan och spinnen. Båda de nya versionerna ger mer bollhastihet och lägre spinn på de längre slagen för maximal distans. Men ProV1-modellen har en något lägre bollflykt och mer penetrerande bollbana och en extremt mjuk känsla. ProV1x flyger högre, spinner mer med järnklubborna och är något hårdare i känslan.

I butik: 1 februari. Gula versionen 15 mars.

Pris/dussin: 549 kronor.

Nya Titleist ProV1 och ProV1x ska flyga längre
Nya Titleist ProV1 och ProV1x ska flyga längre

Scroll to Top