5de3edcaca5a4

Utrustning

Scotty Cameron introducerar: Phantom X

Snabba bilar, jetflygplan och professionella golfare. Det är vad som inspirerat Scotty Camerons senaste serie av putters. Serien heter Phantom X och deras putters kommer till butik i början av april. 

Jesper Johansson • 2019-01-22

Enligt tillverkaren är Scotty Camerons Phantom X-serie den tekniskt mest avancerade de tillverkat. Nio mallet-putters är skapade och alla modeller ska göra det lättare att sikta samtidigt som Scotty Camerons mjuka linjer kvar för att puttern ska bli bekväm att titta på.

För att göra det ännu lättare att putta använder sig Scotty Cameron av en stark gul färg i sina hjälpmedel som antingen är utformade som prickar eller streck. 

Phantom X-modellernas träffyta är skapad i endast ett stycke av aluminium och det finns flera olika skaftmodeller för att alla puttstilar ska kunna tillfredställas.

Till Scotty Camerons nya putters kommer en ny version av företagets Pisolero-grepp. Men den här modellen är något tjockare för mer stabilitet. 

I butik: 12 april.
Pris: 4 500 kronor.

Här är Scotty Camerons nya putters:

Scotty Cameron introducerar: Phantom X
Phantom X 5

En populär puttermodell som används av bland annat Justin Thomas. På ovansidan finns tre prickar för att hjälpa till med siktet och ramen runt den solida träffytan i svart är polerad aluminium för att ytterligare förstärka de visuella hjälpmedlen med siktet.
Modellen finns också i en 5.5-modell. Den är identisk utöver skaftet som har en lägre böjning. Det gör att spelare som inte har en helt rak puttstroke fortfarande kan känna stabilitet och att känslan liknar en bladputter även om de förlåtande egenskaperna hos en mallet fortfarnade finns kvar.

Scotty Cameron introducerar: Phantom X
Phantom X6

Den här modellen är “face balanced” med tydliga sikthjälpmedel. Den här puttern kommer också i en 6STR-modell, vilket innebär att den är helt rak från skaftet och ner. Det här gör att puttern får ett “rent” utseende och ger ytterligare en typ av puttstroke optimala siffror. 

 

Scotty Cameron introducerar: Phantom X
Phantom X7

Den här puttern har ett skaft med mellanhög böjning vilket gör att den nästan är “face balanced”. Mittendelen av puttern är upphöjd för att gå hela vägen till träffytan. Det här ger ytterligare en siktesfunktion då linjerna på sidan om bollen blir längre. Tillsammans med träffytans horisontella linje ska det här underlätta siktet ytterligare. Den här puttern kommer också i en 7.5-modell. Det innebär att skaftet har en lägre böjning.

Scotty Cameron introducerar: Phantom X
Phantom X 8

En helt svart ovansida med siktlinjer samt prickar är framtagen för att göra det så enkelt som möjligt att sikta. Modellen är framtagen efter feedback från proffsen. Även den här modellen finns med en lägre skaftböjning. Den modellen heter 8.5.

 

Scotty Cameron introducerar: Phantom X
Phantom X12

Den här puttern har vingar långt bak på sidan om putterns bakdel för att skapa ytterligare stabilitet. Enligt Scotty Cameron har den här puttern aluminium i tillräckligt bra kvalitet för att användas på flygplan.


Scroll to Top