5de4207360a79

Jailbreak-teknologi i Callaways nya woods

Callaways nya woods är fullproppade med teknologier som ska göra det lättare att slå rakt och dessutom få bollen att flyga längre.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16 Uppdaterad 2019-12-12

Förra året lanserade Callaway sin Jailbreak-teknologi till Epic-drivern. Deras woods med samma namn använde sig dock inte av den tekniken. I de nya Rogue-woodsen finns den dock inte bara på drivern, utan också i företagets woods med högre loft.

Jailbreak-teknologin innebär att två stänger i titan är fästa i sulan och kronan av klubbhuvuet. Det gör att mindre energi från bollträffen läcker ut i klubban och att mer kommer tillbaka in i bollen. Det här ska göra att bollen får en högre utgångshastighet – och mer längd.

Ny teknologi i Callaways nya wedgar

Företaget använder sig också av sin Face Cup-teknologi som man använder sig av i sina järn. Den gör att slag utanför sweetspot inte förlorar lika mycket längd.
– Utmaningen var att få de här två teknologierna att arbeta tillsammans. Och synergin är vad som gör våra Rogue-fairways till ett ingengörmässigt under och en extremt långtgående klubba, säger Alan Hocknell från Callaway i ett pressmeddelande.

Klubbhuvudet har också en lågt placerad CG (center of gravity) vilket gör att bollen enkelt kommer upp i luften. Precis som Rouge-drivern har Callaway arbetat med Boeing för att göra klubbhuvudet mer strömlinjeformat och på så sätt fått mer fart.

Klubban finns att köpa med loft 13,5° till 25° och kommer med flera olika skaft.

I butik: 23 februari.

Rekommenderat pris: 2 999 kronor.

Jailbreak-teknologi i Callaways nya woods
Jailbreak-teknologi i Callaways nya woods
Jailbreak-teknologi i Callaways nya woods

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16
UtrustningCallawayUtrustningWoods
Rulla till toppen