5de4224fab159

14 golfiga julklappar

På julklappsjakt till golfaren eller kanske vill du skriva upp en klapp eller två på din egen önskelista? Här är förslag på presenterna som går hem hos golfare. 

Text: Svensk Golf • 2017-12-20 Uppdaterad 2019-12-12
14 golfiga julklappar
GOLFBOK
Henke Golfmus
Pris: 125 kronor
Sugen på att väcka barnens golflust till liv eller inspirera dem att nå sina drömmar?
I Henrik Stensons och Ebba Ómarssons bilderbok Henke Golfmus får vi följa med på en niohåls-rond som visar vägen för att nå den stora drömmen.
14 golfiga julklappar
JÄRNKLUBBOR
Titleist 718 AP3
Pris: 10 000 kronor
(6 järn, stålskaft)
Nya AP3-järnen lanseras som summan av Titleists mest förlåtande järn AP1 och mer tourinspire-rade AP2-modellen. Högre bollhastigheter och mer förlåtande konstruktion än AP2, men samti-digt med mer smäcker design än AP1.
14 golfiga julklappar
GPS-KLOCKA
Garmin Approach S60
Pris: 4 800 kronor
En av marknadens mest högteknologiska golfklockor, som dessutom vann höga poäng för sin design av Svensk Golfs testpanel i nr 8/2017. Förutom avståndsmätning får du bland annat hål-skisser i färg och en särskild greenvy samt aktivitetsmätning för exempelvis löpning.
14 golfiga julklappar
GOLFSKO
Adidas Tour 360 2.0
Pris: 2 000 kronor
Adidas uppdaterar sin klassiska Tour 360-modell, men kvar från föregångaren är det särskilda Boostmaterialet. Ett skumgummiliknande material som används i mellansulan för att göra skon bekvämare. Nya detaljer, som ett högre mittparti i sulans utsida, ska bidra till mer stabilitet.
14 golfiga julklappar
BOLL
Volvik Vivid
Pris: 400 kronor/dussin
Med sin matta men färgstarka finish kan du räkna med att Volviks Vividbollar kommer att sticka ut på hemmaklubben. Gula, gröna, röda, orangea, rosa eller blåa? Valet är ditt!
14 golfiga julklappar
LAUNCHMONITOR
FlightScope Mevo
Pris: 6 000 kronor
Både till storleken och prislappen är Mevo ett lillasyskon till Flight-Scopes övriga modeller. Den ger dig värden för boll- och klubbhastighet, smash factor, carrylängd, utgångsvinkel och spinntal.
14 golfiga julklappar
TRÄNINGSHJÄLPMEDEL
Puttout
Pris: 400 kronor
Ett utmärkt träningshjälpmedel för att förbättra din puttning under vintermånaderna. Den snill-rika designen gör att bollen rullar tillbaka lika långt som den annars hade rullat förbi hål. Dessu-tom rullar bara ”sänkta” puttar tillbaka så att du kan vässa din precision.
14 golfiga julklappar
TRÄNINGSHJÄLPMEDEL
Selfiegolf
Pris: 420 kronor
Ett fiffigt verktyg för dig som gillar att filma din sving eller ditt puttstroke. Med Selfiegolfenheten fäster du enkelt din smartphone i en siktpinne som fästs i golfbagen och får ett användbart stativ.
14 golfiga julklappar
PUTTER
Toulon Design Putters
Pris: 4 700 kronor
Varumärket grundades av Sean Toulon, tidigare produktchef på TaylorMade, för två år sen. Nu ägs Toulon Design av Callaway och företagets putterserie har nått Europa. Bland de exklusiva modellerna hittas den här snygga bladputtern, Austin.
14 golfiga julklappar
PUTTER
TaylorMade TP Red
Pris: 2 700 kronor
Du har sett TaylorMades rödfärgade putters i händerna på världsspelare som Jason Day, Justin Rose och Jon Rahm. I den senaste serien TP Red ingår sex nya modeller, bland andra Chaska som är den putter Rose skördat framgångar med i höst.
14 golfiga julklappar
TRÖJA
Daily Sports Georgia Abacus Dubson
Pris: 1 000 kronor
En värmande vintertröja under granen är sällan fel. Till höger en damcardigan i jerseymaterial plus en julröd ziptröja för killarna i bomull och
polymid som ska stänga ute vinden.
14 golfiga julklappar
HYBRID
Ping G400 Crossover
Pris: 2 400 kronor
Negativt inställd till dina långa järnklubbor men heller inte förtjust i en hybrid? Kanske är Ping G400 Crossover ett alternativ att snegla på. Finns i gradtal som motsvarar en järn-3, -4 och -5 men levererar mer hybridlik längd och spelbarhet.
14 golfiga julklappar
WEDGE
Cleveland CBX
Pris: 1 400 kronor
Wedgar riktade till alla som spelar med järnklubbor av cavityback-modell. Till skillnad från vad vi brukar se från Cleveland har CBX-wedgarna nämligen en cavity och en väldigt bred och förlå-tande sula. Poängen med designen är en mer förlåtande wedge.

Text: Svensk Golf • 2017-12-20
UtrustningAbacusAdidasBollarCleveland/SrixonElektronikGarminGolfkläderHybriderJärnPuttersSkorTaylorMadeTitleistUtrustningWedgar
Rulla till toppen