5de43256b8a00

Utrustning

Titleist släpper nya järnklubbor

I slutet av september finns sex nya Titleist-modeller av järnklubbor i butik.

Text: Jesper Johansson • 2017-08-25

I höst kan du skaffa Titleist nya järnklubbor. Företagets nya 718-serie av järnmodeller har uppdaterade versioner av de klassiska AP1- och AP2-modellerna bland annat. Nytt för i år är också AP3-modellen.

Totalt finns det sex olika modeller som alla släpps den 29 september.

Titleist släpper nya järnklubbor

Titleist 718 AP1

De nya 718 AP1-järnen är byggda för maximal distans med förlåtande egenskaper. Klubborna ska gå längre än tidigare modeller och vara mer förlåtande, samtidigt som de behåller det klassiska Titleist-utseendet och egenskaper som gör att bollen går högt upp i luften och stannar snabbt på green.
–Titleist har en järnmodeller för alla typer av golfare. AP1 är perfekt för de som vill ha spelförbättrande golfklubbor, säger Josh Talge, vice president för Titleists marknadsavdelning. 

Nyheterna i korthet:
• Ny progressiv konstruktion med ihåligt huvud på de längre järnen och en cavity på mellan- och kortjärn.

• Tunn träffyta för snabbare bollhastighet och mer längd.

• Volfram-vikter ger en lägre tyndpunkt i bladen för högre utgångsvinkel och därmed bättre stopp i bollarna.

•Ett utseende som andas premium och ska ge det ljud spelare söker.

Tillgänglighet: 4–p, 48° och 53°. 

Pris: 5–P stål 6 999 kronor. 5–P grafit 7 499 kronor.

Titleist släpper nya järnklubbor

Titleist 718 AP3

En helt ny modell från Titleist. Klubborna ska ge extra distans med en innovativ ihålig bladdesign som ska ge hög bollhastighet. Enligt företaget ska det här vara deras längsta klubbor någonsin.
– AP3 representerar det bästa från två världar. Vi ger er distansen och förlåtande egenskaper som liknar spelförbättrande klubbor i ett paket med utseende och känsla för den bättre spelaren, säger Talge.

Nyheterna i korthet:
• Ihålig bladkonstruktion med tunn träffyta för högre och längre bollflykt.

• Lågt sittande vikt i klubbhuvudena i de långa och mellanlånga järnen. Ger mer hastighet vid träffar utanför mitten av bladet.

Tillgänglighet: 3–P, 48°.

Pris: 5–P stål 9 999 kronor.

Titleist släpper nya järnklubbor

Titleist 718 AP2

Titleist populära modell är uppdaterad med ny teknologi som ska göra de enklare att forma slagen med och ge konsekvent distans och förlåtande egenskaper. Klubborna är utformade för de stora tourerna och ska ge en skön känsla vid bollträff.
–AP2 är de populäraste järnen på världens tourer för att de kombinerar utseendet och känslan som proffsen kräver med precis distanskontroll för att med lätthet kunna träffa sitt mål, slag efter slag, säger Talge.

Nyheterna i korthet:
• En tunn träffyta skapad av starkt stål ger snabbare bollhastighet och mer distans. Lägre tyngdpunkt gör att slagen blir bättre även vid sämre tröffar.

• Precis viktning i klubbhuvudena gör att de är stabila och förlåtande.

• Ett “tour-utseende” med härligt ljud och mjuk känsla.

Tillgänglighet: 3–9, 50°.

Pris: 5–P stål 9 999 kronor.

Titleist släpper nya järnklubbor

Titleist 718 T-MB

Du känner möjligtvis igen klubban som en utility iron. Modellen är nu omgjord och finns i ett fullt set för att kunna ge extra längd med alla klubbor oavsett loft.
Från början skapades klubban för en hög bollflykt med de längre järnen. De nya klubborna är en kombination av samma bollflykt men nu med ett enklare sätt att forma slagen på.
– T-MB är en arbetshäst som skickar upp bollen högt och sedan låter den flyga i en evighet. Spelarna kan inte tro på siffrorna de får ut av klubban som vid adressering ser ut som en klassisk muscle back-modell, säger Talge.

Nyheterna i korthet:
• En träffyta med extra mycket flex vid bollträff, högre bollflykt och mer hastighet ger längre slag.

• De tyngsta klubborna i Titleists nya järn-serie. Volfram-vikt är placerat i tå och häl för att omtimera utgångsvinkeln och spinnen som produceras för långa slag med mycket stopp.

Tillgänglighet: 2–p, 50°.

Pris: 4–P 16 099 kronor.

Titleist släpper nya järnklubbor

Titleist 718 CB

Läckra järnklubbor med en cavity back och en nätt profil ska ge precision och kontroll med mer förlåtande egenskaper då de, enligt Titleist, har sportens mest teknologiska bladkonstruktion.

Nyheterna i korthet:

• Klassisk men modern cavity back-modell full av Volfram-vikt precist placerad i tå och häl i de längre järnen. Det ska ge högre bollhastighet oavsett var på bladet du träffar och mer konstant längd. Vikterna är också placerade så att de ska vara förlåtande utan att man tappar förmågan att forma slagen eller kontrollen.

• Låg tyngdpunkt ger en precis bollbana genom hela setet.

Tillgänglighet: 2–P.

Pris: 4–P 11 999 kronor.

Titleist släpper nya järnklubbor

Titleist 718 MB

En klassisk muscle back-design skapad för dagens spel. Det rätta valet för de spelare som vill ha maximal kontroll på bollbanan med en traditionell smidd form och känsla.

Nyheterna i korthet:
• Avancerad design ger en bollflykt med maximal kontroll. Tyngdpunkten är placerad för att göra det lättare att forma slagen.

• Vikten är mestadels placerad precis bakom sweet psot för att ge en ren, smidd känsla på varje slag. Alla MB-järnen är smidda från en solid bit av stål för bästa utseende, ljud och känsla.

Tillgänglighet: 3–P.

Pris: 4–P 11 999 kronor.


Text: Jesper Johansson • 2017-08-25
UtrustningJärnTitleistUtrustning
Scroll to Top