Utrustning

Så gör du för att hitta rätt driver

Ska du köpa ny driver till golfsäsongen 2017. Då måste du läsa den här köpguiden.

Svensk Golf • 2017-03-17

Som drivers säljs idag finns bättre förutsättningar än nånsin tidigare att hitta rätt.
Här är våra bästa tips:

  Utnyttja vårt test som en guide. Att prova alla klubbor på marknaden tar lång tid. Förhoppningsvis kan du välja ut två till fyra modeller som lockar dig.

  Hitta en utprovare du litar på. Känns det för “säljigt”? Var på din vakt. En utprovning ska börja med att du slår din nuvarande driver. Utan den datan att jämföra med går det inte att veta om du ens behöver en ny driver.

 

Här är årets bästa drivers – testade och betygsatta

  Kasta all loft- och skaft-fåfänga i papperskorgen. Tänk inte “Jag har alltid 9,5 graders loft och stiffskaft i drivern”. Välj loft och skaft baserat på vad siffrorna visar ger dig bäst resultat!

  Var noga med att utprovaren eller du själv tar hänsyn till träffbilden. Var på slagytan du träffar bollen har oerhört stor inverkan på spinn, utgångsvinkel och slaglängd (med GC2-enheten kunde vi under testet se skillnader på 25 meter i carrylängd mellan två slag med samma svinghastighet men där träffarna var två centimeter ifrån varandra på slagytan). Du vill välja en driver du konsekvent träffar bra med och får ut bra bollhastighet, utgångsvinkel och spinn.

✔  En viktig del av investeringen när du köper en modern, justerbar driver är själva utprovningen. Förutom att hitta ett lämpligt skaft kommer viktpositionering, loft- och facevinkelinställningar att göra skillnad. Det är i detaljerna du kan tjäna slaglängd!

Scroll to Top