Utrustning

Testat: Srixon Z565

Vilken driver ska du välja säsongen 2017? Svensk Golf har testat årets hetaste modeller. Testet genomfördes i samarbete med Foresight Sports.

Svensk Golf • 2017-03-16

Pris: 4 700 kr.
Loft: 9,5, och 10,5.
Standardskaftlängd: 45 tum.
Justerbarhet: Loft: +/- 1 grad. Facevinkel +/- 2 grader. Lievinkel: 2 grader. Skruv för svingviktsjustering.
För: Herrar.

Svensk Golf säger:
Jämfört med föregångaren Z545 så har Srixon uppdaterat sin driverdesign på flera punkter. Mest synlig är den nya stegade sulan, en konstruktion som ska tillåta slagytan att flexa mer. Särskilt vid låga träffar ska det gå att utvinna högre bollhastigheter med den här teknologin. Dessutom har kronan gjorts fyra gram lättare än i Z545 för att kunna sänka tyngdpunkten och öka MOI-värdet.

Srixons nya bollar ska flyga bättre

Så gick panelsnacket:
”Den avskalade designen utan siktlinje och väldigt raka träffytan ger mig inga ledtrådar om hur jag ska ställa upp. Svår att få bra träffar med, men när det väl sker så slår jag väldigt långt.”
”Bollen penetrerar fint genom luften, vilket ger mig en känsla av att den här klubban är mycket kraftfull. Upplever att den är lite drawvänlig i sitt grundutförande, det passar mig bra.”

Foresight sports GC2 säger:
Hamnar i mittensegmentet när det gäller spinntal, utgångsvinkel och bollhastighet för majoriteten av testpanelen. Bollflyktsdatan antyder att Srixons påstående om en svag draw-viktning stämmer.

PLUS:
I en tid när en driver kan vara såväl svartvit som trekantig så har Srixon valt en tydlig linje – stilrent. Det finns absolut en målgrupp som attraheras av det.

MINUS:
Ställd mot konkurrenter som Cobra King F7 eller Taylor-Made M2 är det flera som reagerar på att prislappen för Z565 känns hög.

BETYG

UTSEENDE: 8.
Stilrent och elegant är ju alltid ett plus. Några saknar dock sikthjälp i nån form.

TRÄFFKÄNSLA: 9.
Behaglig i sweetspot och både ljudet och bollträffen känns kraftfull.

FÖRLÅTANDE: 7.
Inte överdrivet förlåtande mot dåliga träffar. Känslan är att du inte får nåt ”gratis”.

KÖPSUG: 6.
Srixon har högre attraktionskraft på järn och priset är också tämligen högt.

VALMÖJLIGHET: 7.
Finns med ett standardskaft. Ett relativt sett smalt utbud av customskaft.

TOTALT: 37/50. 

Scroll to Top