5de4740125226

Utrustning

Odyssey hyllar hemstaten med putter i begränsad upplaga

Highway 101 är namnet på den legendariska väg som löper genom Kalifornien och ända upp till Kanada. Nu vill Odysseys hedra en av delstatens mest kända landmärken med en putterserie i begränsad upplaga.

Text: Michael Åhman • 2016-05-18 Uppdaterad 2016-05-18

Specialserien Highway 101 är en grafisk hyllning till vägen som löper från Los Angeles och ända upp mot den kanadensiska gränsen. Stranden, surfarna, kustlinjen och cypressträden i grafiken ska få oss att tänka Stilla Havskust.

Men denna hyllning till Odysseys hemstat bjuder också ny teknik under namnet “Sound Chamber” (ljudkammare). Det är helt enkelt ett hålrum bakom frontinlägget.

Utvecklingen har – i samarbete med Phil Mickelson – pågått i 18 månader. Tanken med kammaren är att den ska ge en resonans som skapar en spröd ton och känsla vid bollträffen.

– Vi visste att golfbollarna skulle bli mjukare och mjukare. Vi kände att vi behövde göra något för golfare som vill ha mer ljud och mer feedback från puttern, säger chefen för produktstrategi Chris Koske.

Det är modellerna 7, 5 och 2 som kommer att finnas i en speciell Highway 101-version. Totalt ska tusen klubbor tillverkas. Prislappen (i USA) är 400 dollar.

Mer information hittar du här.

 

Ny putter i all ära. Här är ett putt-tips från Golfskolans Caroline Condrup och Marlene Hedblom.

McIlroys putter snart tillgänglig för alla


Klassiker firar 50 år med ny modell


Text: Michael Åhman • 2016-05-18
UtrustningOdysseyPuttersUtrustning
Scroll to Top