5de5b42df0762

Cobras heta drivernyhet

En avancerad design med en löstagbar port undertill låter dig bokstavligen se hur drivern ser ut inuti.

Text: Oskar Åsgård • 2015-08-21 Uppdaterad 2019-12-11
Cobras heta drivernyhet

En driver som man kan kolla in i? Ja, det är en av detaljerna som hittas i Cobra Golfs stora drivernyhet inför 2016. Drivern heter King LTD, vilket plockar tillbaka det klassiska namnet som varumärket levde med under 1990-talet och tidigt 2000-tal, och är resultatet av företagets samarbete med rymdforskningsföretaget CASIS.

Cobra kallar den löstagbara skruven på undersidan av klubbhuvudet för en ”Spaceport” och den genomskinliga ytan låter dig titta in i driverns innanmäte. Är du riktigt nyfiken på vad som gömmer sig inuti kan den även skruvas loss helt, vilket exponerar hela insidan av klubbhuvudet.

Den tekniska vinningen med den 16 gram tunga skruven, som är gjord av ”aerospace-grade aluminium”, är att den flyttar mycket vikt lågt i klubbhuvudet vilket sänker tyngdpunkten och gör det lättare att uppnå den önskvärda kombinationen av hög utgångsvinkel och låg spinn.

King LTD kommer i två varianter, precis som tidigare års driverserier, där det finns en standardmodell och en King LTD Pro. Den senare kommer i ett lägre justerbart loftspann som går från 7-10 grader med tre fade-inställningar medan standardmodellen kan ställas in mellan 9-12 graders loft med tre draw-lägen.

Cobras heta drivernyhet

Rekommenderat pris är 4 995 kronor och båda modeller kommer i standardutförande med ett 60 gram tungt Aldila Rogue Black-skaft och ett Lamkin UTX-grepp och klubborna hittas i butik från 15:e oktober.

Svensk Golfs medarbetare Eric Franzén var med på Cobras lanseringsevent för drivern tidigare i veckan och tyckte såhär om den:

”Den som kommer ihåg det tidiga 2000-talets King Cobra-drivers, som SS370, kommer att vara evigt tacksam för att ljudet i Cobra King LTD är mer dämpat. Även om den kanske är något mindre förlåtande än Cobras bredare driverlinjer de senaste åren, som BioCell och Fly-Z, förmedlar den fortfarande samma sköna balans och inbjudande känsla när det sobra svarta klubbhuvudet placeras bakom en uppeggad boll.”


Text: Oskar Åsgård • 2015-08-21
UtrustningCobra/PumaDriversUtrustning
Rulla till toppen