Wilsons D200-driver är en av marknadens lättaste och väger bara 268 gram med standardskaftet.

Wilson D200

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Wilsons nya driver D200.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken ”Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 2 499 kr.
LOFT: 9, 10,5 och 13.
JUSTERBARHET: Ja: loft +/- 1 grad samt tre positioner med upprätt lie (draw).
STANDARDSKAFTLÄNGD: 46/44,5 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: Wilsons ingenjörer jagade gram när de skulle uppdatera D100-drivern och hittade ett som kunde kapas. De gjorde det också utan att försaka en justerbar hosel, vilket stjäl en hel del vikt.

SÅ GICK PANELSNACKET: ”Den känns väldigt lätt, men jag gillar det även om det är lite ovant först. Det känns inte som en Rolls Royce direkt, men det är inget fel på känslan.”

”Jag gillar greppet, känns tryggt att hålla i den. Tycker att den ser lite ’b’ ut, men när man väl börjar slå med den så levererar den. Slog den riktigt, riktigt bra. Förlåtande och enkel.”

Wilson D200
D200-drivern har en justerbar hosel som går att ställa i sex olika lägen, för att finjustera loft och lie.
Wilson D200

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11
UtrustningDriversTestUtrustningWilson
Rulla till toppen