Den vita kronan är tillbaka på TaylorMades AeroBurner-driver, som precis som JetSpeed-drivern har en fartskåra i sulan.

Utrustning

TaylorMade AeroBurner

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om TaylorMades nya driver AeroBurner.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 3 299 kr.
LOFT: 9,5, 10,5, 12 och 15 (HL, high launch).
JUSTERBARHET:  Nej.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45,75/44,75 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: AeroBurner är en av marknadens lättare drivers (under 300 gram) som har utrustats med den fjärde generationen av TaylorMades “Speed Pocket” – en skåra i sulan för att låta träffytan flexa mer.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Den här drivern är nummer ett för mig. Den är snyggast, bäst och skönast att slå med – vilket värdena återspeglar med bra längd i slagen.”

“Njae, den här passar nog inte mig. Den blir lite för lätt och bollflykten för hög, för ‘spinnig’. Den låter också ganska högt, vilket jag inte trivs med.”

TaylorMade AeroBurner
Illustrationen ovan visar hur skåran i sulan bidrar till att absorbera energin i träffen.
TaylorMade AeroBurner

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11
UtrustningDriversTaylorMadeTestUtrustning
Scroll to Top