Pings nya damdriver Rhapsody bygger på samma teknologi som herrmodellen G30 och erbjuds med två olika skaftalternativ.

Utrustning

Ping Rhapsody

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Pings nya driver Rhapsody.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 3 299 kr.
LOFT: 12.
JUSTERBARHET:  Ja: loft +/- 1 grad.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: Rhapsody är en lättare driver än föregångaren Serene och ska vara mer förlåtande bland annat tack vare en optimerad tyngdpunktsplacering. Samma “turbulator”-teknologi som G30.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Väldigt skön att slå med. Ger bra resultat för mig även vid lite sämre träffar. Först trodde jag att turbulatorerna var något skräp ovanpå klubbhuvudet, men man vänjer sig. Nästan så att jag skulle kunna tänka mig att låta den ersätta min nuvarande driver.”

“Jag uppfattar det som en ganska lätt driver och tror att jag behöver mer tyngd för att känna mig bekväm.”

Ping Rhapsody
Med den justerbara hoseln går det att höja och sänka loftet med 0,6 respektive 1 grad.
Ping Rhapsody

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11
UtrustningDriversPingTestUtrustning
Scroll to Top