Callaway V Series är en av marknadens lättare drivers vilket kan hjälpa till att hitta mer längd, för vissa typer av spelare

Utrustning

Callaway Big Bertha V series

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Callaways nya driver V Series.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-09 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 3 695 kr.
LOFT: 9,5, 10,5 och 13,5.
JUSTERBARHET:  Ja: loft -1/+2 grader, lievinkel neutral eller upprätt (draw).
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45,5/44,5 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: En driver med fartfokus. Callaway vill erbjuda spelare mer hastighet genom en lätt totalvikt (från 290 gram med det lättaste skaftet) och förfinad aerodynamik.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Känns exklusiv när man tar upp den – både stilig och modernt läcker. Gillar ljudet och det känns som att det blir fint tryck i bollen. Jag har alltid varit en Callaway-spelare och jag känner mig väldigt bekväm med den här.”

“Känns lätt att slå med och man träffar bra gång på gång. Men för en snabbare, aggressivare sving stjälper, snarare än hjälper, den lätta vikten och ger en kraftlös bollflykt.”

Callaway Big Bertha V series
Den aerodynamiska formen på V Series-klubbhuvudet ska bidra till ökad svinghastighet.
Callaway Big Bertha V series

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-09
UtrustningCallawayDriversTestUtrustning
Scroll to Top