Nya Big Bertha Alpha 815 är fullmatad med Callaways senaste innovationer, som R-MOTO-träffytan och Gravity Core.

Utrustning

Callaway Big Bertha Alpha 815

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Callaways nya driver Big Bertha Alpha 815.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-09 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 4 695 kr.
LOFT: 9, 10,5 och 12.
JUSTERBARHET:  Ja: loft -1/+2 grader, lievinkel neutral eller upprätt (draw) samt två viktskruvar och en viktstav för att justera tyngdpunkten.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45,5 tum.
FLER MODELLER: Ja, Big Bertha Alpha 815 DoubleBlack Diamond (ersätter Big Bertha Alpha).  

SVENSK GOLF SÄGER: Avancerad design med stora justeringsmöjligheter. Luras inte av Alpha-namnet, den här modellen ersätter fjolårets Big Bertha-driver, inte mer tourinspirerade BB Alpha.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Snygga detaljer – den känns mindre gubbig och mer cool än vad jag är van vid från Callaway. Kanske också den mest förlåtande, vilket möjligen överraskar lite. Marknadens härligaste ljud i träffen?”

“Flyger som en häst sparkar när man träffar bra. Ser inte 460-kubikcentimeter stor ut, men förlåter som en 460-kubikcentimeter stor driver.”

Callaway Big Bertha Alpha 815
Med sin så kallade Gravity Core-teknologi, en viktad stav som sitter inuti drivern, kan tyngdpunkten finjusteras vertikalt i klubbhuvudet.
Callaway Big Bertha Alpha 815

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-09
UtrustningCallawayDriversTestUtrustning
Scroll to Top