J715 är Bridgestones första nya driver på nästan fyra år, sedan J40 släpptes.

Bridgestone J715

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Bridgestones nya driver J715.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-09 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken ”Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 3 999 kr.
LOFT: 8,5, 9,5, 10,5 och 12.
JUSTERBARHET:  Ja: facevinkel +/- 1 grad, lievinkel 2 grader och två viktskruvar i sulan för att justera tyngdpunkten.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: Kronan har tunnats ut runt slagytan för att ge mer svikt i träffen och högre bollhastigheter utanför mitten. Frästa skåror i träffytan ska bidra till att reducera spinn.

SÅ GICK PANELSNACKET: ”Helt klart en favorit. Skön känsla i träffen, bra avvägt ljud. Sen ser den riktigt läcker ut, designen är stilig och jag gillar avsaknaden av siktmärken på kronan. Det rena utseendet får mig att tänka på sköna gamla persimmonhuvuden. Jag upplever att den var bland de mer förlåtande också.”

”Den här gillar jag. Jag tilltalas av det rena och snygga utseendet, även om det röda greppet inte är min grej. Jag slog den här riktigt bra med en kraftfull bollbana och har förtroende när jag adresserar den.”

Bridgestone J715
Bridgestone har designat J715 med frästa skåror i träffytan för att reducera spinn.
Bridgestone J715

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-09
UtrustningBridgestoneDriversTestUtrustning
Rulla till toppen