5de48c8c105c6

Utrustning

Sportigt och kvinnligt från Abacus

Succéintåget vid Ryder Cup har inte gjort golfmodebolaget i Skåne nöjda.

Text: Svensk Golf • 2014-10-10

Förra veckan berättade ju bloggen hur Abacus intåg i Ryder Cup slutat med succé. Det lär i slutändan bara ha följt med 22 par osålda byxor hem från Gleneagles.

Men någon nöjdhet/mätthet verkar knappast ha infunnit sig bakom väggarna på det svenska golfmodebolagets huvudkontor i Skåne. Som Bloggen spekulerade är målet att någon gång klä upp det europeiska Ryder Cup-laget – klart är redan att Abacus precis som 2013 i Colorado kommer att dressa de europeiska Solheim Cup-damerna i Tyskland nästa år.

Vad kan vi som inte har särskilt rimliga chanser att nå en plats i Solheim Cup-laget vänta oss från Abacus då?

Tja, i inspirationsfilmen ovan visar Abacus-ambassadörerna Steen Tinning, Marianne Skarpnord och Henrik Hilford Brander upp en del av de plagg som ingår i Vår/Sommar-kollektionen 2015.

På damsidan säger Emma Westerberg, marknadschef på Abacus, säger så här om damkollektionen.

– Det går lite åt hållet sportigt, kvinnligt, feminint utan att tumma på funktionaliteten. Som den här vindjackan, som heter Orust. Det funkar på golfbanan, den är vindtät och andas men ser fortfarande schyst och kvinnligt ut, säger Westerberg.

Bild 1132483
Vindjackan Orust kostar 799 kronor.

Westerbergs egna favoritplagg i den nya kollektionen är fleece-jackan Score, som finns för både dam, herr och junior. Jackan är gjord av ett “stretch reverse fleece”-material, där själva fleecen finns på insidan och utsidan har en slätare yta för ökad komfort och värme.

Bild 1132484
Score-jackan kostar 799 kronor för herr/dam och junior-jackan kostar 499 kronor.

En nyhet på herrsidan är pikétröjor i merceriserad bomull, där ytan är slätare med mer glans och framförallt mer styrka för bättre hållbarhet. Ett exempel på hur dessa kan se ut får vi på den ståtliga mannekängen nedan, som tagit examen från Robert Jan-Derksens kragvikarskola.

Bild 1132485


Text: Svensk Golf • 2014-10-10
UtrustningAbacusGolfkläderUtrustning
Scroll to Top