5de48c9c5de23

Wolsey + Lindeberg jobbar golf

Sofistikerat och modernt är ramarna för samarbetet.

Text: Svensk Golf • 2014-10-03 Uppdaterad 2014-10-03

Bild 1132469

Ett av mässans absolut styvaste skägg sitter på Wolseys Christian Tolf. Han hade möjligen brädats om ärkedesignern Johan Lindeberg funnits på plats. Fast närvarar gör Johan visserligen ändå, fast på ett rent kreativt plan.

Det är nämnligen J Lindeberg himself som står bakom Wolseys nya golflinje. Förvänta er dock inte flåtighta plagg i grälla färger. Nope. Hos Wolsey jobbar Lindeberg inom relativt traditionella ramar.

– Tanken är att det ska vara en sofistikerad golfkollektion med modern passform, sedan har vi också grejer som sticker ut som camotröjan. Men det är något som funnits i Wolseys DNA sedan man under 100-tals år levererat plagg till brittiska armen, berättar Christian Tolf.

Under klädernas traditionella snitt har också en hel del teknik packats in. Exempelvis används en mix av merinoull och thermacool i Wolseys funktionsstickade långärmade tröja. Samma fuktavledande egenskaper gäller för bolagets baspiké som produceras helt i thermacool, som omsorgsfullt begåvats med en mjuk bommulskänsla.

Camopikén (kostar 799 spänn) på bilden här har också letat sig ut i modébutiker, vid sidan av de golfshopar som lagt order inför lanseringen i februari 2015. 


Text: Svensk Golf • 2014-10-03
UtrustningGolfkläderJ.LindebergUtrustning
Rulla till toppen