Henrik Norlander fick en motig avslutning av första ronden när spelet återupptogs under fredagen // Foto: Getty Images

The Players

Tung avslutning för Norlander

Slog i vattnet på både hål 17 och hål 18.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-11 Uppdaterad 2022-03-11

Efter 16 hål bröts spelet första dagen av The Players Championship och Henrik Norlander hade då skaffat sig en fin position på tre under par. Men när spelet återupptogs på fredagsmorgonen lokal tid blev det jobbigare, Norlander hittade först vattnet vänster om green på det berömda 17:e hålet med dubbelbogey som följd, och sedan vattnet till vänster på avslutningshålet, också där blev det en dubbelbogey efter pliktslaget och en missad kortputt för bogey.

Totalt blev det alltså 73 slag (+1) första ronden på TPC Sawgrass, och i den jämna resultatlistan innebär det att Norlander behöver en riktigt bra andrarond för att ta sig in på rätt sida om kvalgränsen. Just nu är han på delad 97:e plats tillsammans med bland andra Henrik Stenson, som bara har hunnit spela 13 hål av sin förstarond. Spelet avbröts igen på fredagseftermiddagen då greenerna bedömdes som ospelbara på grund av idogt regnande de första två speldagarna. Ledningen delas just nu mellan engelsmannen Tommy Fleetwood och amerikanerna Tom Hoge och Brice Garnett på sex under par.

Alex Norén hann spela klart redan under första dagen och är med sina 69 slag (-3) på en delad 18:e plats i nuläget.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-11
UncategorizedAlexander NorénBrice GarnettHenrik NorlanderHenrik StensonThe Players ChampionshipTom HogeTommy FleetwoodTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top