Segern i Butterfield Bermuda Championship är Herbets första på PGA Tour. Foto: Getty Images.

Tournytt

Patrick Reed brädad av Herbert

Australiensaren Lucas Herbert stod starkast i vinden på det stormiga Bermuda.

Text: Axel Bridal • 2021-10-31

Starka vindar och lynniga regnskurar tvingade spelarna i Bermuda Championship att gräva fram mer kreativitet under slutvarvet. Någon som lyckades med just detta var Lucas Herbert, som spurtade hem segern efter att han startat söndagen fyra slag bakom ledaren.

– Jag tyckte jag kämpade riktigt hårt där ute, slog bra slag och puttar men fick ingen utdelning. Jag var tvungen att ha tålamod och vänta in möjligheterna som kom vid rätt tillfälle för mig, sade Herbert när han mötte media efter ronden.

Trots det påfrestande och oberäkneliga vädret fick Herbert till fyra birdies under rundan, men också två bogeys. Dock räckte detta hela vägen in i mål, och på sista hålet hade han två puttar för att vinna, vilket behövdes då första tog ett halvt varv i koppen innan den hoppade ut. Han satte givetvis den korta returen och vann med ett slag före tvåan Patrick Reed.

– Jag älskar att spela när det är tufft. Det gör mig lite bättre. Jag njöt bara av att kämpa idag. Det var vissa tillfällen jag gömde mig under paraplyet, och det var kul, sade Herbert.

Vinsten är Lucas Herberts första på PGA-Touren och han säkrar därmed sin närmaste framtid på den absolut högsta nivån och kommer att få spela tävlingar som The Players Championship och inte minst The Masters. Utöver det kammade han även hem 500 FedExCup-poäng och en vinstsumma på 1,2 miljoner dollar.

Patrick Reed växlade upp spelet markant under sista dagen och avancerade 15 placeringar på ledartavlan. Reed slutade tvåa och visade att formen finns där till höstens allra sista tävlingar.

Bäste svensk blev amatören Ludvig Åberg som slutade totalt -2 för tävlingen. En stark debut på PGA Tour som återvänder dit, med viktiga poäng på erfarenhetskontot, till RSM Classic på Sea Island den 18-21 oktober.

Övriga svenska resultat:

  • David Lingmerth (d57, -1)
  • Daniel Chopra (CUT)
  • Richad S Johnson (CUT)


Text: Axel Bridal • 2021-10-31
TournyttUncategorizedDavid LingmerthLucas HerbertLudvig ÅbergPatrick ReedPGA Tour
Scroll to Top