Alex Norén och Henrik Norlander har bara fyra slag upp till täten inför slutronden i New Orleans // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén och Norlander jagar täten i New Orleans

Gick åtta under par i lördagens fyrboll-bästboll.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-25 Uppdaterad 2021-04-25

Det var Henrik Stenson tillsammans med Justin Rose som hade det bästa blågula utgångsläget inför tredje ronden av Zurich Classic.

De var 11 under par och bara två slag från ledningen efter parets fina 68 i foursome.

Men golf är ibland svårt att förklara och efter 68 slag i foursome gick Stenson/Rose runt på 70 slag i fyrboll under lördagen efter att bara mäktat med två birdies på ronden. Paret föll från delad tredje till en delad 19:e plats, nu sex slag bakom ledande sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel.

Bättre gick det för det helsvenska paret med Alex Norén och Henrik Norlander. De gjorde åtta birdies i sin 64-rond och klättrade till en delad niondeplats på den tajta ledartavlan.

De har bara fyra slag upp till täten med en foursomerond kvar att spela och Alex Norén drog verkligen igång birdiefyrverkeriet sista nio hålen.

Med en bra avslutningsrond finns möjligheten att ta en riktig topplacering.

Oosthuizen och Schwartzel gick nio under par tredje ronden efter att ha avslutat med sex birdies på sina åtta sista hål, och de ser fram mot en stentuff avslutning.

– Det känns som att alla lag inom fyra slag har chansen att vinna det här och det kommer att bli en kamp. Som vinden har varit de här dagarna spelas banan ganska svår, särskilt i foursome, sa Oosthuizen, efter lördagens rond.

Strax bakom sig, på delad andraplats, har sydafrikanerna de två australiensarna Marc Leishman och Cameron Smith, samt de två långtslående amerikanerna, Cameron Champ och Tony Finau, båda lagen 18 under par.

Det helnorska laget med Viktor Hovland och Kristoffer Ventura är ytterligare ett slag längre ner på 17 under par, med bra chans under söndagen.

Ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-04-25
TournyttUncategorizedAlexander NorenCameron ChampCharl SchwartzelHenrik NorlanderHenrik StensonJustin RoseKristoffer VenturaLouis OosthuizenPGA TourTony FinauTournyttTPC LouisianaViktor HovlandZurich Classic
Rulla till toppen