Brooks Koepka har lämnat återbud till TRavelers Championship efter att hans caddie, Ricky Elliott, testat positivt för covid-19 // Foto: Getty Images

Covid-19

Caddiekompisarna smittades på begravning

Nya avhopp från veckans tävling på grund av covid-19.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-25

PGA-Touren har hittills testat 2 757 personer för covid-19 under de första veckorna sedan omstarten, sju prov har varit positiva.

Två av de senaste tillhör caddiekompisarna Ricky Elliott och Ken Comboy, caddies till Brooks Koepka och Graeme McDowell. De två reste till Orlando för att vara med på en begravning den 15 juni, efter Charles Schwab Challenge i Texas, och troligen smittades de båda där.

Nu har såväl McDowell som Koepka dragit sig ur veckans tävling, Travelers Championship av säkerhetsskäl. Också Chase Koepka har lämnat återbud då han spelat och vistats nära McDowell, Elliott och Comboy.

Ingen av de tre spelarna har dock testat positivt.

Också förra veckans segrare, Webb Simpson, lämnade återbud efter att han fått reda på att en familjemedlem smittats av covid-19.

Trots den senaste veckans fall av covid-19 ser PGA-Tourens chef Jay Monahan ingen anledning att avbryta säsongen igen. Monahan höll en presskonferens sent igår kväll där han var positiv till framtiden även om det skulle fortsätta att dyka upp fall.

– Jag tror att vi kommer att få lära oss att leva med covid-19. Jag är naturligtvis orolig men också förhoppningsfull att våra säkerhetsrutiner och strategier ska hjälpa oss att kunna fortsätta verksamheten om vi bara är noggranna och ansvarsfulla.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-25
Uncategorized
Scroll to Top