Marcus Kinhult är på god väg mot ny topplacering efter första rundan av Italian Open. Foto: Getty Images

Toursvepet – Kinhult jagar ny topplacering

Här följer ni de svenska spelarna runt om i Tourvärlden.

Text: Felix Månsson • 2024-06-28 Uppdaterad 2024-06-28

Här hittar ni veckans ledartavlor

Här hittar ni veckans TV-tider

PGA TOUR

Rocket Mortgage Classic 1/4. Sedan 2019, när tävlingen först kom in på PGA Tour, har bara en upplaga slutat med en vinnare ”sämre” är 23 under par. Det var när Cameron Davies vann år 2021 på 18 under. Om den trenden fortsätter har svenskarna i startfältet en ganska lång väg att vandra med tre ronder kvar. Alex Norén och Vincent Norrman ligger nämligen på en delad 75e plats på -1 efter första ronden, Henrik Norlander ligger delad 128 på +2. Leder gör formstarke Akshay Bhatia efter en bogeyfri rond på 64 slag, 8 under par.

DP WORLD TOUR

Italian Open 1/4. Förra veckan tog Marcus Kinhult sin bästa placering på över fyra år, i KLM Open där han slutade på andra plats. Den här veckan har han börjat starkt i jakten på ny topplacering. En fläckfri rond på 65 slag, 6 under par, gav honom en delad fjärdeplats ett slag bakom tättrion. Även Jonas Blixt stod för en stark förstarond där han med sina 5 under par placerade sig delad 14. Rickard Karlberg gick in på -2, en delad 31 plats, men för resterande svenskar blev det en tyngre dag. Jens Dantorp gick runt på par, Jesper Svensson +5 och Simon Forsström +7.

LPGA TOUR

Dow Championship 1/4. Tillsammans med Carlota Ciganda bildar Linn Grant en Solheim Cup-vinnarduo ssom dock inte fick det att lyfta under första dagen. De kom in i klubbhuset på par och ligger på 39 plats, på fel sida om den förväntade cutten. Bättre gick det för den helsvenska duon Frida Kinhult och Linnea Ström som med sina -2 ligger delad 16 plats, fyra slag efter ledartrion. Dani Holmqvist, som spelar med Lindsey Wiever-Wright, och Pernilla Lindberg (Sophia Popov) kom in på +4, respektive +5.

KORN FERRY TOUR

Memorial Health Championship 1/4. Under en förstarond med mängder av spelare på röda siffror, inte minst ledaren Ryan Gerard med sina -9, har Pontus Nyholm en bit upp till topplaceringarna. Han gick första ronden på par och ligger på en delad 126 plats.

CHALLENGE TOUR

Le Vaudreuil Golf Challenge 1/4. Flera svenskar jagar topplaceringar den här veckan och bäst av dem efter första ronden är Mikael Lindberg på -2 efter första dagen. Dock har han en bit upp till de bättre placeringarna. Leder gör Quim Vidal från Spanien på 8 under par.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-06-28
ToursvepetChallenge TourDP World TourKorn Ferry TourLPGA TourMarcus KinhultPGA TourToursvepet
Rulla till toppen