Louise Rydqvist gick runt på 65 slag tredje ronden och imponerar i LPGA-debuten Foto: Getty Images

Amatören imponerar i Annikas tävling

Följ de svenska spelarna runt om på världens tourer.

Text: Svensk Golf • 2023-11-12 Uppdaterad 2023-11-12

Här hittar ni veckans ledartavlor

Här hittar ni veckans TV-tider

PGA TOUR

Bermuda Championship (3/4)

Det är svenskt i toppen inför sista ronden av Bermuda Championship. Alex Norén leder på 19 under par och jagar sin första seger på PGA Tour efter 161 starter. Ni kan läsa mer om Norén och tävlingen här.

LPGA TOUR

The Annika (3/4)

Den svenska välmeriterade amatören Louise Rydqvist fick en inbjudan till veckans The Annika efter att ha vunnit en av Sörenstams amatörtävlingar under året. Nu visar Rydqvist att hennes spel redan håller för den högsta nivån, hon gick runt på 65 slag (-5) tredje ronden och klättrade till en delad 24:e plats inför sista ronden. Hon delar den placeringen med Linn Grant som också hon är sju under par efter 67 slag på lördagen. I ledningen efter 54 hål finns danskan Emily Kristine Pedersen på 18 under par. Danskan har skaffat sig tre slags ledning inför slutronden och kan ta sin första seger på LPGA Tour. Pedersen har sedan tidigare en andraplats som bäst men på LET har hon tagit fem segrar genom åren.

– Jag vet att jag kommer att bli nervös och jag vet att det kommer att bli en del mindre bra slag. Men jag har talat med mina coacher och jag kommer att fortsätta att spela mitt spel och inte titta för mycket på andra, sa Pedersen efter sin rond på 64 slag (-6). Anna Nordqvist (-3) är på delad 50:e plats medan Pernilla Lindberg (-1) är delad 62:a.

DP World Tour

Nedbank Golf Challenge (3/4)

Det är tajt på ledartavlan inför sista ronden av Nedbank Golf Challenge, årets näst sista tävling på DP World Tour. Den amerikanska världsåttan Max Homa leder på 13 under par och jagas i första hand av fransmannen Matthieu Pavon på 12 under par och de två danskarna Thorbjørn Olesen och Nicolai Høigaard på elva under par. Sebastian Söderberg är bästa svensk på en sjundeplats på åtta under par, fem slag från täten. Här kan ni läsa mer om Söderbergs jakt på topplaceringar i slutet av säsongen.

FINALKVAL, DP WORLD TOUR

Rond 2/6.

Kristoffer Broberg följde upp sin inledande 69-rond med 66 slag på Lakes Course på lördagen och är bästa svensk på en delad 15:e plats efter två av sex ronder på Infinitum Golf i Spanien. Broberg är fyra slag bakom ledande tysken Freddy Schott, som gick runt på 63 slag på Hills Course, anläggningens andra bana. De 70 främsta efter fyra ronder får spela de två sista ronderna och just nu är också Christofer Blomstrand (-5) på delad 30:e plats, Mikael Lindberg (-3) på delad 57:e plats och Alexander Wennstam Holmqvist (-2) på delad 69:e plats, på rätt sida om kvalgränsen.

PGA TOUR CHAMPIONS

Charles Schwab Cup Championship (3/4)

Steven Alker från Australien har kopplat ett rejält grepp om årets sista tävling, Tourfinalen på Phoenix Country Club. Alker är 17 under par och fyra slag före tyske Alex Cejka. Det är redan klart att amerikanen Steve Stricker kommer att vinna Order of Merit. Stricker hoppade av Tourfinalen för att vara med sin sjuka far på sjukhuset i veckan. Enda svensken Robert Karlsson är på 33:e plats efter tre ronder, 20 slag bakom Alker.


Text: Svensk Golf • 2023-11-12
ToursvepetAlexander NorénDP World TourKristoffer BrobergKvalskolanLinn GrantLouise RydqvistLPGA TourMax HomaPGA TourPGA Tour ChampionsSebastian SöderbergSteven AlkerTournyttToursvepet
Rulla till toppen