Frida Kinhult har fått en bra start på veckans LPGA Tour-tävling. Foto: Getty Images

Kinhult i topp på LPGA

Så går det för svenskarna ute på världens bästa tourer.

Text: Svensk Golf • 2023-06-16 Uppdaterad 2023-06-16

HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLOR

U.S. Open

Alex Norén har fått en bra start på veckans major. 40-åringen är delad 14:e efter 68 slag, två under par. Leder gör Rickie Fowler tillsammans med Xander Schauffele. Amerikanerna rivstartade och slog U.S. Open-rekord med varsin rond på 62 slag. Här kan du läsa mer om första ronden i U.S. Open.

LPGA

Frida Kinhult är en av fem spelare som toppar ledartavlan efter första ronden i Meijer LPGA Classic. Kinhult var bogeyfri och gick runt på 66 slag, sex under par.
– Jag är nöjd med scoren. Såklart en bra start på veckan, men mycket golf kvar att spela. Försökte spela aggressivt och det funkade. Höll mig till den aggressiva spelplanen hela dagen, försökte ha roligt och ha tålamod, säger Kinhult till LPGA. 

Kinhult har spelat elva tävlingar den här säsongen och har en 23:e plats som bästa resultat. 23-åringen ligger på 95:e plats i säsongsrankingen Race to CME Globe. Bästa svenska på den listan är Maja Stark på 15:e plats.

Svenskornas resultat:

D1. Frida Kinhult, -6
D22. Pernilla Lindberg, -3
D22. Maja Stark, -3
D34. Ellinor Südow, -2
D34. Madelene Sagström, -2
D34. Anna Nordqvist, -2
D52. Louise Ridderström, -1
D52. Linnea Ström, -1
D80. Dani Holmqvist, E
D102. Linnea Johansson, +1

Ladies European Tour

Johanna Gustavsson är delad trea efter första ronden i Amundi German Masters. Gustavsson gick på 66 slag, sex under par, och är två slag bakom ledande Olivia Mehaffey, Nordirland.
Förra året slutade Gustavsson på tredje plats i Race to Costa del Sol bakom Linn Grant på första och Maja Stark på andra plats. I år har det gått trögare för Gustavsson som inför veckan är på 18:e plats i säsongsrankingen.
Hon gör sin elfte start den här säsongen och med en ny putter i bagen har det börjat lovande.
– Jag är nöjd med dagen. Jag tog en ny putter förra veckan på Volvo Car Scandinavian Mixed när tourbussen var där. Jag använde den inte då men har gjort det den här veckan och den verkar fungera. Väldigt annorlunda, jag brukar spela med en smal, vanlig putter. Den här är större och jag har inte puttat med en sådan på evigheter. Annorlunda men jag gillar det. Självklart slog jag även bra slag idag och kunde komma nära pinnarna, men puttningen var det bästa och puttarna föll verkligen i idag, säger Gustavsson till LET.

Du ser veckans tävling direkt på svenskgolf.se. Sändningen från fredagsronden startar klockan 12.

Höjdpunkter första dagen:

Challenge Tour

Henric Sturehed är bäste svensk på tionde plats efter första ronden i Kaskáda Golf Challenge som spelas i Brno, Tjeckien. Sturehed gick runt på 67 slag, fyra under par, och är tre slag från Lorenzo Scalise, Italien, på första plats.
Mikael Lundberg, Martin Eriksson och Christofer Blomstrand inledde alla med 68 slag, tre under par, och delar 14:e plats. Adam Blommé som är bäste svensk på säsongsrankingen Road to Mallorca fick ingen vidare start på veckans tävling. Blommé är 125:a efter 76 slag, fem över par.


Text: Svensk Golf • 2023-06-16
ToursvepetAlex NorénChallenge TourFrida KinhultHenric SturehedJohanna GustavssonLadies European TourLPGA TourTournyttToursvepet
Rulla till toppen