Julian Guerrier

Julien Guerrier har gjort 190 starter på europatouren. Nu har han läge att ta sin första seger. /// FOTO: Naomi Baker/Getty Images

Toursvepet

Toursvep: Banrekord på Marco Simone GC

Fransman slog banrekordet på den blivande Ryder Cup-banan

Text: • 2023-05-06 Uppdaterad 2023-05-06

Här hittar du veckans ledartavlor!

DP World Tour

Det blev en tung lördag för Alexander Björk på Marco Simone GC utanför Rom. 71 slag (banans par) betyder att den 32-årige växjösonen halkade ner till en 12:e plats, som han bland annat delar med finländaren Kalle Samoa.

Desto bättre dag för Sebastian Söderberg: 67 slag innebar ett rejält lyft till delad 17:e plats inför sista rundan.

Övriga svenskar: Simon Forsström gick på banans par och ligger delad 24:e plats. Jens Dantorp gick på fina 69 slag och delar 32:a plats med danske Thorbjörn Olesen samt spanjorerna Alejandro Del Rey och Rafa Cabrera Bello.

Fransmannen tappade ledningen från fredagen efter att ha gått på 72 slag, och ligger nu delad fyra. I ledningen finns Julian Guerrier som med 66 slag är på -12 och leder med ett. Efter 190 starter under 15 år på den europeiska touren jagar han nu sitt livs första seger.

– Jag började dagen med en bogey på andra hålet. Sedan försökte jag bara behålla mitt lugn med vetskapen om att det inte finns något lätt hål på den här banan så allt kan hända, sa Guerrier efteråt.

Men dagens spelare var en annan fransman, Romain Langasque: 62 slag gjorde att han seglade ända upp till andra plats. Det innebar också banrekord på Marco Simone.

– Jag hade inte väntat ett sådant resultat. Jag försökte bara träffa fairway, något som jag inte lyckades med under de två första rundorna, sa Langasque efter rekordrundan.

Kolla in scorekortet!

Dagens slag kom från Adrian Meronk, Polen, på detta 280 meter långa par 4-hål.

Challenge Tour

På Challenge Tour, som spelas på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi ligger Kristoffer Broberg och dagens svensk, Adam Blomme (67 slag) på en delad tiondeplats med -6, åtta slag efter ledande spanjoren Manuel Elvira.

Elvira (-14 totalt) leder med två slag före tyske Maximilian Rottluff under avslutningen i morgon.

Joel Sjöholm gick på 70 slag och delar 23:e plats med sina -4. Oscar Lengden gick på 74 slag och innehar en delad 51:a plats inför söndagens avslutning.


Text: • 2023-05-06
ToursvepetChallenge TourDP World Tour
Scroll to Top