Det blev en slutlig delad fjärdeplats för Linnea Ström när Lotte Championship avgjordes på Hawaii // Foto: Getty Images

Ström fyra på Hawaii – bara ett slag från särspel

En dubbelbogey på slutet kostade för svenskan.

Text: Svensk Golf • 2023-04-16 Uppdaterad 2023-04-16

Här hittar ni veckans ledartavlor

Här hittar ni veckans TV-tider

PGA TOUR. Engelsmannen Matthew Fitzpatrick visade att formen var på väg förra veckan på Augusta National. Under tredje ronden av veckans RBC Heritage gick han runt på 63 slag (-8) och klättrade från delad 18:e plats till ensam ledning på 14 under par. Han är ett slag före tvåan, Patrick Cantlay, och tre slag före trean, Jordan Spieth, inför sista ronden på Harbour Town Links. Norske Viktor Hovland hade en tung dag på banan och rasade från en delad femteplats till delad 60:e efter 78 slag (+7) på lördagen.

LPGA TOUR. Linnea Ström gjorde en riktigt fin tävling och slutade delad fyra i Lotte Championship på Hawaii. Ström avslutade med 69 slag (-3) och var med sina elva under par bara ett slag bakom tre spelare som gjorde upp i särspel. En dubbelbogey på det 14:e hålet var det enda som hindrade Ström från att ta sin första seger på LPGA.

– Lite nerver som kom in i bilden och det var en dålig sving och jag slog den långt vänster. Det är det enda som jag är besviken över men annars spelade jag bra och putten på sista hålet slog jag bra men den missade precis. Jag är glad över den långa putten på 17:e hålet som gav mig chansen hela vägen, sa Ström efter sin fina avslutningsrond.

Segern gick till Grace Kim från Australien. Frida Kinhult slutade på delad 23:e plats.

ASIAN TOUR. Anirban Lahiri från Indien och Takumi Kanaya från Japan delar ledningen i International Series Vietnam med ungefär halva slutronden kvar att spela. Duon är 17 under par och jagas av thailändaren Phachara Khongwatmai och Kieran Vincent från Zimbabwe, båda 16 under par.

KLPGA. Linn Grant slutade tre under par totalt i sin andra gästtävling på den koreanska touren, Hankookilbo Championship. Det räcker just nu till en delad 18:e plats när tävlingen är i sitt slutskede.

KORN FERRY TOUR. Pontus Nyholm är ensam svensk kvar i Veritex Bank Championship och Nyholm är på delad 59:e plats efter en rond på 72 slag (+1) under lördagen. Nyholm är fyra under par och 14 slag bakom ledande amerikanen Brett Drewitt.

LET ACCESS TOUR. Moa Folke slutade på en delad sjundeplats när avkortade Terre Blanche Open färdigspelades på lördagen. Folke slutade två över par och var tre slag bakom den franska amatören Louise Uma Landgraf, som vann efter särspel mot landsmaninnan Charlotte Liautier och holländskan Pasqualle Coffa.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2023-04-16
ToursvepetAsian TourFrida KinhultKLPGAKorn Ferry TourLETASLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMatthew FitzpatrickMoa FolkePGA TourPontus NyholmTournyttToursvepet
Rulla till toppen