Mc Dermott debuterade som icke tävlande markör under andra ronden, som han spelade med Mike Weir efter att Kevin Na brutit. Foto: Getty Images

The Masters

Säg hej till den nya supermarkören

Michael Mc Dermott fyller ut bollarna i The Masters

Text: Eric Franzén • 2023-04-09 Uppdaterad 2023-04-10

AUGUSTA, GEORGIA En era är över på Augusta National. Vi pratar om mannen, myten och supermarkören Jeff Knox. Medlemmen som alltid ringdes in som icke tävlande markör, och blev ett fenomen i sig. Skrönorna är många och lödiga om mannen som har Augusta Nationals banrekord från klubbtee. Ja, i stil med att Sergio Garcia vägrade att skaka Knox hand efter att vår vän supermarkören haft fräckheten att inofficiellt bräda spanjoren scoremässigt under en av alla dessa morgonbollar som fyllts ut. I Twitters minimala golfuniversum har det sedan längre börjat postas “Jeff Knox Alerts” när kvalgränsen verkar fånga in ett udda antal spelare. 

Knox tackade redan för sig under fjolårets upplaga. Men det är först i år som hans ersättare trätt fram i rampljuset. Åtminstone för oss sorgliga personer som bryr sig i vem som är supermarkör eller inte.

Michael Mc Dermott är (inte helt överraskande…) vd för en kapitalförvaltningsfirma och även en (ännu mindre överraskande…) snorvass amatörgolfare. Förutom Augusta National hittar ni honom gärna på klubbar som Pine Valley och Merion, eftersom Mc Dermott bor i Philadelphia och hänger på den typ av ställlen där andra kapitalförvaltande snorvassa amatörgolfare finns.

Under söndagen fångar vi upp honom vid tians tee. Med medlemsbrickan för Augusta National Golf Club hängandes lite nonchalant över den Augusta National-loggade läderbagen står han lojt vid utslagsplatsen, iklädd Augusta National-loggad jacka och keps, där Keith Mitchell snart ansluter.

Vi lär oss snart att Michael Mc Dermott är en ganska reslig man som har bra drag i sin TaylorMade Stealth-driver. Åtminstone för en 48-åring som kapitalförvaltar hela dagen lång.

Mitchell och Mc Dermott bondar ordentligt redan på elvan där de förenas i en livlig diskussion om vind eller bollflykt medan de majestätiskt träder ner för fairway. 

Vid greenen på tian plockar Mc Dermott upp bollen eftersom en supermarkör inte behöver posta en score. Men det hade blivit bogey.

Efter några hål i Mc Dermotts sällskap är det bara att konstatera. En ny era är inledd på Augusta National. Supermarkörs-facklan har sträckts över med glans. Även om det fortfarande pirrar lite extra i kroppen när vi ser Knox smått anonymt glida runt vid klubbhuset.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-04-09
ToursvepetAugusta NationalThe MastersTournytt
Rulla till toppen