Det blev en lite tyngre rond under lördagen för Ludvig Åberg som föll till en delad femteplats inför sista ronden av U.S. Open på Pinehurst Foto: Getty Images

Åberg efter tappet: ”Kände mig inte lika skarp idag”

Får nu jaga DeChambeau under söndagen på Pinehurst.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-16 Uppdaterad 2024-06-24

Trots en något tyngre lördag runt Pinehurst No 2 är Ludvig Åberg fortsatt med i striden om årets tredje major. Men efter två riktigt skarpa inledande ronder kom en del misstag från Åberg under tredje ronden som till slut landade på 73 slag (+3). Det blev tre bogeys under ronden och dessutom en blytung trippelbogey på hål 13 där Åberg missade utslaget vänster för att sedan ställas inför flera mycket utmanande närspelsslag i rad. Åberg fick till slut rulla i en dryg meterputt för sju slag i och tappade den absoluta kontakten med täten.

– Det som hände på hål 13 var naturligtvis inte idealiskt. Men det förändrar inte nödvändigtvis hur man försöker spela den här banan och jag tror fortfarande att man måste spela den på ett visst sätt, annars blir man straffad. Jag kände mig inte riktigt lika skarp idag som tidigare och slog inte bollen lika bra. Det var bara en sådan dag då omgivningen och situationen och golfbanan bet ifrån och det är så det är. Förhoppningsvis kan jag avsluta med en bra rond i morgon, sa Åberg efter ronden.

Åberg tappade hela 2,73 slag mot fältet i kategorin strokes gained short game under lördagen, men tog slag i övriga kategorier. Han är också fortsatt bäst av alla i fältet när det gäller greenträffar där Åberg lyckats hitta 42 av 54 greener. Han har dessutom bara missat sex fairways under de tre första ronderna.

Inför söndagens avslutningsrond är Åberg nu fem slag bakom lördagens spelpartner, Bryson DeChambeau. Åberg var imponerad av amerikanens närspel under tredje ronden.

– Han spelade bra hela dagen och räddade sig ur flera bunkrar, men det är ingenting jag kan påverka. Jag är oerhört lycklig över att vara i den här situationen och hoppas kunna avsluta bra i morgon.

Ludvig Åberg går under söndagen tillsammans med japanen Hideki Matusyama i tredje bollen från slutet, båda är två under par efter 54 hål. Mellan sig själv och DeChambeau har Åberg också Patrick Cantlay, Rory McIlroy och Matthieu Pavon, alla på fyra under par.

För Tim Widing blev det också en kämpig lördag. Widing fick en riktigt jobbig inledning med trippelbogey på andra hålet och efter sex hål var Widing sex över par. Därifrån gick han resten av hålen på par och kom in på 76 slag (+6). Widing är delad 32:a inför sista ronden på fem över par totalt.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-16
U.S. OpenBryson DeChambeauLudvig ÅbergMatthieu PavonPatrick CantlayPGA TourRory McIlroyTim WidingTournyttU.S. Open
Rulla till toppen