Linnea Ström avslutade med 60 slag och tog sig från delad 52:a plats till seger i New Jersey Foto: Getty Images

Ström vann på LPGA – gick elva under par sista ronden

Svenskan blev den sjätte spelaren att gå på 60 slag på LPGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-10 Uppdaterad 2024-06-24

På dagen vann Linn Grant Volvo Scandinavian Mixed efter en dramatisk upplösning där Sebastian Söderberg tappade en stor ledning sista ronden. Lite senare på söndagskvällen kom nästa stora svenska golfknall. Linnea Ström gick ut som delad 52:a sista ronden av Shoprite LPGA Classic och svepte hela fältet sista ronden med 60 slag (-11). Efter många timmars väntan i klubbhuset stod det klart att ingen kunde nå Ströms 14 under par och 27-åringen från Göteborg kunde äntligen jubla över karriärens första seger på LPGA Tour.

På lördagen rullade hon i en fyrametersputt för att klara kvalgränsen och en dag senare stod hon med segerbucklan i New Jersey. Sista ronden innehöll nio birdies, en eagle och åtta par.

– Det har alltid varit en dröm att vinna på LPGA och jag har jobbat hårt för det här. Det känns overkligt efter de senaste åren som varit väldigt mycket upp och ner, sa Ström efter segern.

Ström blev den sjätte spelaren att skjuta 60 eller bättre på LPGA Tour och hennes upphämtning från delad 52:a plats till seger sista ronden har ingen motsvarighet de senaste 40 åren. Annika Sörenstam är fortfarande den enda spelaren på LPGA Tour som gått på 59 slag.

– Det är coolt att lyckas skriva in sig i historieböckerna och jag blir stolt såklart. Men det är bara golf och det här visar att man aldrig ska ge upp.

Japanskan Ayaka Furue och amerikanskan Meghan Kang delade andraplatsen på 13 under par, ett slag bakom Ström.

Linnea Ström får motsvarande 2,7 miljoner svenska kronor för segern och hon avancerade från 103:e plats till en 21:a plats på LPGA Tours Order of Merit, Race to CME Globe. Ström blev den 15:e svenska spelaren att vinna på LPGA Tour och hennes seger var den 121:a svenska. Annika Sörenstam har flest med sina 72 segrar.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-10
TournyttLinnea StrömLPGA TourShoprite LPGA ClassicTournytt
Rulla till toppen