Japanskan Yuka Saso tog sin andra seger i U.S. Women's Open efter en stark slutrond Foto: Getty Images

Japansk dubbel i U.S. Women’s Open

Saso blev yngst någonsin att nå två segrar i U.S. Women's Open.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-03 Uppdaterad 2024-06-24

Det blev stora omkastningar under sista ronden av U.S. Women’s Open. Inför sista ronden var Minjee Lee, Andrea Lee och thailändska Wichanee Meechai i ledningen på fem under par, men ingen av dem höll för trycket under sista ronden. Minjee Lee med två majorsegrar på meritlistan såg länge stark ut men en dubbelbogey på Lancaster Country Clubs tuffa tolfte hål följdes av ännu en dubbelbogey på det 14:e hålet. Minjee Lee avslutade med en 78-rond (+8) och föll till en delad niondeplats. Ungefär i samma fas av slutronden vaknade japanskan Yuka Saso på allvar och med fyra birdies på fem hål kopplade hon greppet om segern.

Den 22-åriga japanskan vann U.S. Women’s Open 2021 efter särspel mot Nasa Hataoka men har inte vunnit sedan dess. Nu tog hon sin andra stora seger efter en slutrond på 68 slag (-2) och med fyra under par totalt var hon tre slag bättre än Hinako Shibuno på andra plats, de två spelarna var de enda i fältet som slutade under par. Amerikanskorna Ally Ewing och Andrea Lee delade tredjeplatsen på par totalt.

– Jag lyckades hålla mig till mina rutiner och fokusera på rätt saker. Jag förväntar mig aldrig att vinna ett U.S. Women’s Open men jag har lärt mig att ha stort tålamod på banan, sa en rörd Saso efter segern.

Vid sin förra seger representerade Saso, som har en filippinsk mamma och en japansk pappa, Filippinerna. För två år sedan blev hon japansk medborgare och tävlar nu för Japan.

– Vid förra segern hedrade jag min mamma och den här segern tillägnar jag min pappa.

Saso blev i och med segern den yngsta spelaren någonsin att ta två segrar i U.S. Women’s Open.

Anna Nordqvist avslutade med en rond på 74 slag (+4) och tog en slutlig delad 36:e plats på tio över par. Madelene Sagström avslutade med 75 slag (+5) och slutade på delad 69:e plats på 15 över par.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-03
TournyttAlly EwingAndrea LeeAnna NordqvistHinako ShibunoLancaster CCLPGA TourMadelene SagströmMinjee LeeTournyttU.S. Women´s OpenYuka Saso
Rulla till toppen