Madelene Sagström och Anna Nordqvist var de enda svenska spelarna att klara kvalgränsen i årets stentuffa upplaga av U.S. Women's Open Foto: Getty Images

Stjärnfall i U.S. Women’s Open – bara fyra spelare under par

Sagström och Nordqvist enda svenskorna kvar i majorn.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-01 Uppdaterad 2024-06-24

Årets U.S. Women’s Open ser ut att gå till historien som en av de tuffaste upplagorna någonsin. Lancaster Country Club har visat sig vara ett svårtuggat test för spelarna och efter 36 spelade hål är bara fyra spelare under par och många av de allra största stjärnorna fick lämna tävlingen efter två ronder. Kvalgränsen gick till slut vid åtta över par och bland andra världsettan Nelly Korda (+10), världssexan Rose Zhang (+11), Brooke Henderson (+12), Lexi Thompson (+13) och Lydia Ko (+13) fick se sig besegrade av banan den här gången. Detsamma gäller för tre av de svenska spelarna. Linn Grant var länge bekvämt på rätt sida om kvalgränsen men fem bogeys sista sex hålen tog henne till nio över par vilket var ett slag för mycket. Ingrid Lindblad slutade elva över par medan Maja Stark var 13 över par.

Den som spelat bäst de första två ronderna är thailändskan Wichanee Meechai som signerade en fin 67-rond (-3) andra dagen. Med fyra under par är den 158-rankade Meechai två slag före amerikanskan Andrea Lee på andra plats. Meechai inledde andra ronden med fyra raka birdies och har med sina elva birdies efter 36 hål gjort klart flest hittills.

– Jag var så nervös innan start och hade så mycket adrenalin så jag tog bara en klubba mindre hela tiden och slog bollen hårt. Jag är glad att jag fick en så bra start för det lugnade ner mig. Man måste behålla tålamodet på den här banan och se till att inte hamna på fel ställen på eller runt greenerna och jag lyckades ganska bra med det idag, sa en nöjd Meechai efter ronden.

Två svenskor får spela vidare i helgen. Anna Nordqvist delar 34:e plats på sex över par och Madelene Sagström är delad 59:a på åtta över par.

Märkligt nog verkar det som att de tuffa förhållandena gynnar amatörerna. Tre amatörspelare är bland de 13 främsta och den amerikanska 15-åringen Asterisk Talley har gjort stor succé och delar femteplatsen efter 36 hål.

– Det fanns en del brutala pinnar därute men det gäller att ge sig själv förstaputten uppför så bör man kunna göra par. Jag är ganska bra på att hålla mig lugn och inte stressa upp mig på banan så jag ska bara försöka att ha roligt på banan och spela så bra jag kan, sa Talley efter sin andra rond.

Det är V Sport Golf och Viaplay som sänder U.S. Women’s Open. Här hittar du alla sändningstider

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-01
TournyttAndrea LeeAnna NordqvistAsterisk TalleyIngrid LindbladLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournyttU.S. Women´s OpenWichanee Meechai
Rulla till toppen