Justin Thomas valde att byta mobilnummer inför veckans PGA Championship som spelas nära platsen där Thomas växte upp Foto: Getty Images

Thomas knep inför PGA Championship lyckades

Bytte mobilnummer – fick en lugnare tillvaro.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-19 Uppdaterad 2024-06-24

Justin Thomas har vunnit två majors hittills i karriären. Och när PGA Championship spelas på hemmaplan, cirka 15 minuter från där Thomas växte upp valde han att byta telefonnummer just inför tävlingen, bara för att slippa för mycket distraktion. Och den manövern har lyckats bra.

– Det har gjort min vecka betydligt enklare och jag har tagit bort många störningsmoment. Det är tillräckligt mycket vid sidan av den här veckan ändå och jag behövde lite mer tid för att fokusera på rätt saker, förklarade Thomas efter tredje ronden, som han avverkade på 67 slag (-4).

Hemmasonen har visserligen fem slag upp till ledarduon med Xander Schauffele och Collin Morikawa men han ser stora möjligheter under avslutningsdagen på Valhalla GC.

– Jag kommer att behöva spela bra första nio i morgon för att ta mig in i striden på allvar men jag känner att det finns inom räckhåll med tanke på hur jag slår bollen just nu. Det vore riktigt kul att vara med när det avgörs i morgon.

Det är framförallt spelet in mot greenerna som fungerat bra för Thomas den här veckan och han är näst bäst i fältet när det handlar om greenträffar med drygt 79 procent.

Justin Thomas vann PGA Championship både 2017 och 2022 och kanske kan han ta en trippel under söndagen på Valhalla GC.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-19
TournyttCollin MorikawaJustin ThomasPGA ChampionshipPGA TourValhalla GCXander Schauffele
Rulla till toppen