Shane Lowry har en lite egen teknik men när det stämmer kan han vinna var som helst Foto: Getty Images

MajorTempen: Lowry sticker ut från mängden

Ska 37-åringen från Irland lyckas putta sig till seger på Valhalla.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-19 Uppdaterad 2024-06-24

Glödhet

Shane Lowry. Den 37-åriga irländaren sticker ut lite från mängden med sin lite hemmagjorda teknik både när det gäller svingen och puttning. Men när han får det att stämma och tajmingen sitter så är han helt klart en av världens bästa spelare, vilket han visade under lördagen på Valhalla GC. Nio birdies och nio par innebar 62 slag och att han sällade sig till den exklusiva skara på numera fem spelare som gått på 62 slag i en major. Branden Grace var först på Royal Birkdale 2017 och sedan dess har Xander Schauffele x 2 och Rickie Fowler också lyckats med bedriften. Lowry hade en putt från två och en halv meter på sista green för att bli ensam om att ha gått på 61 slag men han slog putten lite för löst. Lowry går in i sista ronden två slag från ledningen och är definitivt inte bortkopplad från möjligheten att vinna sin andra major, den första kom på hemmaplan i The Open på Royal Portrush 2019. Det är framförallt puttningen som lyft Lowry den här veckan och han har tjänat galna nästan elva slag på snittspelaren på greenerna de första tre ronderna.

Varm

Viktor Hovland. Det blev 66 slag på lördagen för Viktor Hovland som äntligen verkar vara på väg tillbaks till toppen efter ett tungt 2024. Hovland slutade tvåa bakom Brooks Koepka ifjol och om norrmannen får fullt stäm sista ronden har han möjlighet att knipa sin första major. Han inleder sista ronden två slag bakom Schauffele och Morikawa.

Bryson DeChambeau. Avslutade sin lördagsrond med att rulla i en chip för eagle och det syntes hur mycket det betydde för DeChambeau. Amerikanen, som numera spelar på LIV Golf, har visat ovanligt mycket känslor och det är uppenbart hur mycket en framgång på Valhalla GC den här veckan skulle betyda. Han har en majorseger på meritlistan sedan tidigare från Winged Foot när han spelade hem U.S. Open 2020.

Ljummen

Alex Norén. Hittade inte rätt hastighet på Valhallas greener under lördagen och trots bra långt spel halkade han bort från tätstriden efter 70 slag (-1). Nio slag bakom inför slutstriden innebär att segermöjligheterna är borta men det finns fortfarande goda chanser till en riktigt bra placering för Norén, som kan gå lågt under slutronder. Vi minns hans mäktiga avslutande 62-rond på Wentworth då han kom bakifrån och vann BMW PGA Championship 2017.

Sval

Scottie Scheffler. Visade sig plötsligt mänsklig under tredje ronden och inledde med att vara fyra över par efter tre hål. Tog sig tillbaks något efter den tunga starten men 73 slag, sju under par, och en delad 24:e plats, innebär att segermöjligheterna får betraktas som obefintliga.

ANNONS

Kall

Brooks Koepka. Den försvarande mästaren hade ett intressant utgångsläge inför lördagen, men en blek 74-rond grusade alla hopp om en ny seger. Då räddade ändå Koepka upp ronden något med birdies på både hål 17 och 18.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-19
TournyttAlex NorénBrooks KoepkaBryson DeChambeauPGA ChampionshipPGA TourScottie SchefflerShane LowryTournyttValhalla GCViktor Hovland
Rulla till toppen