Irländaren Shane Lowry var en putt ifrån att bli först någonsin att gå på 61 slag i en major Foto: Getty Images

Lowry: ”Jag ville för mycket”

Missade putt på sista green för att bli historisk.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-19 Uppdaterad 2024-06-24

Inför tredje ronden var irländaren Shane Lowry åtta slag bakom ledarna i PGA Championship, han behövde en kanonrond för att ta sig in i tävlingen. Och som 37-åringen levererade. Han gjorde sex birdies första nio hålen för att vända på 29 slag och efter tre birdies til på vägen in behövde han en birdie när han stod på 18:e hålets tee för att bli första spelare någonsin i majorhistorien att gå på 61 slag.

– Jag visste vad jag behövde göra men jag pushade utslaget några meter och tvingades lägga upp. Slog en bra wedge men lyckades tyvärr inte rulla i putten. Jag slog den på rätt linje men lite för löst, jag ville förmodligen lite för mycket, sa Lowry efter sin 62-rond.

Han blev den femte spelare i historien att gå på 62 slag i en major men den missade möjligheten sved. Speciellt med tanke på att han puttat så bra hela dagen, Lowry tjänade nästan sex slag mot snittspelaren i fältet på greenerna under lördagen och har tjänat drygt elva slag hittills under de tre första ronderna.

– Jag såg direkt när jag kom hit att greenerna var perfekta för mig att putta på. Det är skönt at se några puttar ramla i då jag haft ett ganska mediokert år på greenerna hittills under 2024.

Lowrys 62-rond innebar att han plötsligt befinner sig mitt i segerstriden på Valhalla GC. Han är totalt 13 under par och bara två slag bakom Xander Schauffele och Collin Morikawa längst upp på ledartavlan. Sahith Theegala är ensam trea på 14 under par.

– Det var huvudmålsättningen med dagen, att på något sätt ta mig in i tävlingen igen. Jag hade satt upp 65 slag som mål och nu blev det några bättre, vilket är skönt. I morgon är en ny dag, jag ska lägga upp fötterna på bordet och vila ikväll och äta något gott. Sedan ska jag ut och fightas med allt jag har i morgon.

Lowry har en majorseger sedan tidigare från Royal Portrush och The Open 2019 och dessutom två segrar till på PGA Tour.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-19
TournyttCollin MorikawaPGA ChampionshipPGA TourSahith TheegalaShane LowryTournyttValhalla GCXander Schauffele
Rulla till toppen