Scottie Scheffler stod för en av andra dagens bästa ronder i PGA Championship – trots en kaotisk morgon Foto: Getty Images

Världsettans kanonrond trots kaoset

Scheffler: "Ett stort missförstånd"

Text: Martin Strömberg • 2024-05-18 Uppdaterad 2024-06-24

Trots en galen morgon – där han greps av polis efter en incident i trafiken på väg ut till banan – lyckades världsettan samla sig under fredagens andra rond av PGA Championship. Han inledde direkt med birdie på det tionde hålet och när dagen summerades kunde han signera ett kort för en rond på 66 slag (-5). Hans nio under par totalt innebär en delad fjärdeplats, tre slag bakom ledande Xander Schauffele. Efter ronden kommenterade världsettan händelsen på morgonen utan att gå in på några detaljer.

– Det var en kaotisk situation och ett stort missförstånd och det kommer att utredas. Jag vet inte exakt vad som hände och det känns som att mitt huvud fortfarande snurrar men jag spenderade tid med att stretcha i en cell och det var första gången för mig. Jag gick igenom mina uppvärmningsrutiner i cellen då jag kände att det fanns en chans att jag ändå skulle spela, förklarade Scheffler efter sin rond.

Scheffler misstänks och anklagas för fyra brott efter händelsen. Grovt våld mot polis, ringa skadegörelse, ringa vårdslöshet i trafik och för att ha låtit bli att lyda polisen som försökte dirigera morgontrafiken efter en olycka tidigare under morgonen där en man avled efter att ha blivit påkörd av en shuttle-buss. Scheffler verkade dock inte alltför orolig över anklagelserna.Det ska också tilläggas att det var mörkt och blött på morgonen och att Scheffler inte visste om olyckan som skett någon timme tidigare.

– Jag vill först och främst rikta mina sympatier till den avlidnes familj, jag kan inte ens föreställa mig vad de går igenom just nu. När det gäller mitt fall så hoppas jag och tror att det ska lösa sig relativt snabbt när allt kommer fram. Det var som sagt ett stort missförstånd och jag hade ingen aning om vad som hänt när jag var på väg ut till banan på morgonen.

Världsettan medgav att det tog en del tid att släppa händelsen under andra dagens spel.

– Det tog några hål innan jag kände mig okej. Kroppen skakade, troligen på grund av rädslan och chocken som jag upplevde och jag kunde inte göra min vanliga rutin vilket stör mig då jag är en rutinmänniska. Jag gjorde mitt bästa för att få ner pulsen genom att andas djupt och när jag kände allt stöd innanför repen så kändes det bättre.

Spelet i PGA Championship bröts på grund av mörker med sex bollar kvar ute på banan men det står klart att Scheffler kommer att gå i någon av de sista bollarna under lördagens tredjerond.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-18
TournyttPGA ChampionshipScottie SchefflerTournyttValhalla GCXander Schauffele
Rulla till toppen