Inför helgen har vi Xander Schauffele och Collin Morikawa längst upp på ledartavlan. Blir det någon av dessa två som tar hem segern på söndag? Foto: Getty Images

MajorTempen: ”Är det äntligen Schauffeles tur”

Dags för majorhelg på Valhalla GC. Här är de hetaste och svalaste spelarna efter de första 36 hålen.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-18 Uppdaterad 2024-06-24

Het

Xander Schauffele. Kunde som väntat inte riktigt matcha sin 62-rond från första dagen när andra ronden av PGA Championship spelades. Men en 68:a (-3) med bara en enda bogey i kortet efter två ronder är starka papper från Schauffele. Den 30-åriga amerikanen är på väg mot en kanonsäsong, är i storform och är spelaren att ta sig förbi på Valhalla GC i helgen. Är det äntligen Schauffeles tur att vinna en major efter hela tolv topp tio-placeringar och två andraplatser?

Collin Morikawa. Morikawa kan göra en hel del anonyma tävlingar men när han väl är med däruppe så har han inga problem att sticka näsan först. Han gick på 65 slag (-6) andra ronden och är bara ett slag bakom SAchauffele inför helgens spel på Valhalla GC. 27-åringen tog sin första av två majorsegrar just i PGA Championship för fyra år sedan och är första utmanare inför helgens spel.

Varm

Viktor Hovland. Kanske är det på väg att lossna ordentligt för Hovland efter en tung period hittills under 2024. Åtta under par efter två ronder och positiva signaler från Hovland själv ger förhoppningar inför helgens spel. Hovland slutade delad tvåa i fjol och kanske kan han utmana om segern även i år.

Alexander Björk och Alex Norén. De två svenskarna har imponerat hittills på Valhalla GC men de har ändå haft perioder under de två första ronderna då de tappat lite onödiga slag. Om de kan få till två dagar utan misstag finns helt klart svenska möjligheter i helgen.

Scottie Scheffler. Att gå runt på 66 slag efter de upplevelser som världsettan fick gå igenom på fredagsmorgonen är inget annat än otroligt. Schefflers förmåga att fokusera och prestera saknar motstycke just nu. Är bara tre slag bakom Schauffele och det är ingenting över 36 hål.

ANNONS

Ljummen

Rory McIlroy. Efter de fina inledningen med 66 slag kändes McIlroy riktigt på gång. Men trots att han satte en lång birdieputt på första hålet andra ronden kom han aldrig riktigt igång. Dubbelbogeyn på tolvan tog musten ur nordirländaren som fick nöja sig med 71 slag andra dagen och en delad 22:a plats inför helgen.

Sval

Tiger Woods. En inledande 72-rond skänkte lite hopp om att Woods skulle kunna åtminstone ta sig vidare till helgens spel på Valhalla GC. Men två tidiga trippelbogeys under fredagen pulvriserade alla hopp och Woods tog sig till slut runt på 77 slag andra ronden, långt från kvalgränsen.

Ludvig Åberg. Fick inte riktigt spelet att stämma fullt ut den här veckan.Gavs inte optimala förberedelser och missade spel i förra veckans Wells Fargo på grund av känningar i ett knä och att missa kvalgränsen med ett slag i en major är inga konstigheter. Nya tag för Åberg.

Iskall

Matthieu Pavon. Årets stora överraskning så här långt på PGA Tour har tappat formen helt. 76-77 innebar elva över par och Pavon får jobba range för att hitta tillbaks till spelet som gav honom segern på Torrey Pines tidigare i år och en tredjeplats på Pebble Beach.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-18
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenCollin MorikawaLudvig ÅbergMajorTempenMatthieu PavonPGA ChampionshipRory McIlroyScottie SchefflerTiger WoodsValhalla GCViktor HovlandXander Schauffele
Rulla till toppen