Efter en tung period under 2024 ser norrmannen Viktor Hovland nu tydliga förbättringar i spelet Foto: Getty Images

Hovland: ”Har inte varit lätt de senaste månaderna”

Norrmannen positiv efter två ronder på Valhalla GC.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-18 Uppdaterad 2024-06-24

Den norska världssjuan Viktor Hovland är äntligen tillbaks. Efter en månads frånvaro slutade Hovland delad 24.a förra veckan i Wells Fargo Championship, och den här majorveckan i PGA Championship har han inlett mycket starkt. Norrmannen har haft ronder på 68-66 och delar åttondeplatsen halvvägs, fyra slag bakom ledande Xander Schauffele.

– Det går helt klart i rätt riktning. Spelet har inte varit lätt de senaste månaderna så jag är lycklig över att se en ljusning och att göra två bra ronder i rad. Jag slog bollen bra, chippade riktigt bra och gjorde en del birdies, sa en nöjd Hovland efter ronden.

Hovland slutade delad tvåa i PGA Championship förra året och var under 2023 inte sämre än delad 19:e i någon major. I år har det gått tyngre för norrmannen som inte varit bättre än delad 19:e (Genesis Invitational) i någon av sina sju starter. Efter sin andrarodn på 81 slag i The Masters tog han ett långt tävlingsbreak för att träna som nu verkar ge utdelning.

– Jag gjorde mycket bra idag och det var skönt att få avsluta med en birdie efter lite oflyt med andraslaget på 18. Det ger en skön känsla för helgen.

Hovland är bäst av de skandinaviska spelarna inför helgen. Men även minst fyra svenskar tar sig vidare till helgens spel på Valhalla GC.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-18
TournyttPGA ChampionshipTournyttValhalla GCViktor HovlandXander Schauffele
Rulla till toppen