Ludvig Åberg fortsätter att imponera och delar femteplatsen efter två ronder av RBC Heritage Foto: Getty Images

Ny 66-rond av Åberg

Dominerar i det långa spelet på Harbour Town Golf Links.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-20 Uppdaterad 2024-06-24

Ludvig Åberg följde upp sin inledande 66-rond i RBC Heritage med en lika bra rond på fredagen. Men andra ronden blev mer tålamodskrävande och svensken tvingades vänta på sina birdies den här gången.

– Vi ville inte tvinga fram någonting och andra ronden testade tålamodet lite mer. Vi höll disciplinen och behöll våra mål och det var naturligtvis skönt att avsluta birdie-birdie, det är en bonus på de hålen, sa Åberg efter sin bogeyfria rond.

Som vanligt har det långa spelet hållit hög klass under de två inledande ronderna. Åberg leder statistiken från tee (+ 3,08) samt approach to green (+ 5,13). Han har dessutom träffat flest greener av alla i startfältet (31/36). Just positionsspelet är extremt viktigt på Harbour Town Golf Links.

– Det lönar sig att träffa fairways och greener här. Vi försöker bara att ge oss själva så många chanser som möjligt och om något slag då och då rullar upp riktigt nära så är det bra och det hände på sluthålen idag. Jag är jättenöjd med hur vi spelat hittills.

Han gjorde dessutom ett klubbyte inför den andra ronden som gav önskat resultat. Järntvåan fick lämna plats för metallsjuan, och avsikten var att kunna slå över träden på det 15:e hålet för att nå green på två, och exakt det hände. Åberg slog upp sig knappt fem meter från hål och kunde planenligt tvåputta för en säker birdie.

– Vi fick ett perfekt mått och Joe (Skovron) sa bara ”Slå den”. Det var lite kul att det blev som vi tänkt.

Åbergs tio under par totalt innebär en delad femteplats med bara ett slag upp till fyra ledande spelare på elva under par, bland dem Ryder Cup-kompisen Sepp Straka och amerikanen Collin Morikawa. Världsettan Scottie Scheffler är delad tia, tre slag från tätkvartetten och Rory McIlroy är sju under på delad tolfteplats, ytterligare ett slag bakom.

PGA Tour. RBC Heritage

Sänds i: Discovery+, Eurosport 2
Svenska spelare: Ludvig Åberg

DatumDiscovery+Eurosport 2Feeder (Discovery+)
Torsdag 18 april19.4520.0013.15
Fredag 19 april19.4520.0013.15
Lördag 20 april18.4519.3012.45
Söndag 21 april18.4519.3012.45

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-20
TournyttCollin MorikawaHarbour Town Golf LinksLudvig ÅbergPGA TourRBC HeritageRory McIlroyScottie SchefflerSepp StrakaTournytt
Rulla till toppen